Paylaşılan klasörlerden bile tasarımınıza tüm erişimi iptal edin
İster doğrudan davet edilmiş ister paylaşılan klasörler aracılığıyla devralınmış olsun, herkesin tasarımınıza erişimini kaldırmak için tüm erişimleri iptal edin 'i kullanın.
Erişim ne zaman iptal edilir?
Aşağıdaki durumlarda bu seçeneği kullanın:
- Tasarımınız, kontrol edemediğiniz bir paylaşılan klasöre taşındı.
- Beklenmedik kişiler tasarımınızı görüntüleyebilir veya düzenleyebilir.
- Tüm paylaşımları sıfırlamak ve yeni bir başlangıç yapmak istiyorsunuz.
- Hassas içeriğe sahip bir tasarımı güvence altına almanız gerekir.
Tüm erişimi iptal etme
Paylaşım izinlerini sıfırlamak ve tasarımınızın güvenliğini sağlamak için klasörlerden devralınan izinler de dahil olmak üzere Canva tasarımınıza tüm paylaşılan erişimleri kaldırın.
- Tasarımı açın.
- Paylaş menüsüne gidin.
- Paylaşım tasarımının yanı sıra Paylaşım ayarlarını seçin.
- Erişimi kaldır seçeneğini belirleyin.
- İptal veya Evet, erişimi kaldır seçeneğini belirleyin.
Not: Sadece editörler ve tasarım sahipleri bu seçeneği görebilir ve kullanabilir.
Erişimi iptal ettiğinizde ne olur?
Erişimi iptal ettikten sonra:
- Devralınan klasör izinleri de dahil olmak üzere tüm kullanıcılar erişimini kaybeder.
- Paylaşılan bağlantılar durduruldu.
- Tasarım klasörlerinizde kalır, ancak yalnızca siz erişebilirsiniz.
Erişimi iptal ettikten sonra
Şunları yapabilirsiniz:
- Tasarımı belirli kişilerle yeniden paylaşın.
- Güncellenmiş ayarlarla yeni paylaşım bağlantıları oluşturun.
- Tasarımı kontrol ettiğiniz bir klasöre taşıyın.
- Tasarım özel kalsın.
Sorun giderme
COG ayarlarını bulamıyor musunuz?
Bu seçenek yalnızca tasarım sahipleri ve düzenleyiciler tarafından görülebilir.
Seçenek gri renkte mi?
Tasarımınız bir şablonun parçası olabilir veya yönetici ayarları tarafından kısıtlanmış olabilir. Lütfen ekip yöneticinizle iletişime geçin.
Hâlâ erişimi olan var mı?
Yenileyin veya oturumu kapatıp tekrar açın. Erişim devam ederse, başka bir yoldan erişip erişmediklerini kontrol edin.
Sık Sorulan Sorular
Bu, tasarımı klasörlerden kaldırır mı?
Hayır. Tasarım klasörde kalır ancak diğer kişiler dosyayı açamaz veya düzenleyemez.
Bu işlemi geri alabilir miyim?
Hayır. Yeniden paylaşmak için kişileri manuel olarak tekrar eklemeniz gerekir.
Bu, yayınlanan tasarımları veya şablonları etkiliyor mu?
Hayır. Bunlar ayrı erişim ayarları kullanır.
Kişiler bilgilendirilecek mi?
Bildirim gönderilmez. Yalnızca erişim reddedildi mesajı görürler.
Ek Kaynaklar
Bu yardımcı oldu mu?
Yardımcı oldu
Yardımcı olmadı