Ontwerpen delen via e-mail of links
Er zijn vele manieren om je Canva-ontwerpen te delen.
Als je deel uitmaakt van een team, kun je ook ontwerpen met je team delen.
Je kunt delen vanuit de editor (met de knop Delen ) of vanaf je Canva-homepage (met het Meer pictogram op een ontwerp).
Als je personen een toegangskoppeling voor je ontwerp met het recht Kan alleen opmerkingen plaatsen geeft, kunnen ze alle opmerkingen in de editor bekijken zonder in te loggen. Ze moeten inloggen of zich registreren om te reageren, nieuwe opmerkingen te plaatsen of veranderingen in het ontwerp aan te brengen.
Deel je ontwerp via een link
- Open het ontwerp dat je wilt delen.
- Selecteer Delen in de menubalk boven de editor.
- Je ontwerp is standaard ingesteld op Alleen jij hebt toegang. Gebruik de vervolgkeuzelijst onder Toegangsniveau om te kiezen met wie je wilt delen: Alleen jij hebt toegang, Alleen je team (alleen voor gebruikers van teamwerkruimten), of Iedereen met de link.
- Kies in de andere vervolgkeuzelijst welk type machtiging je wilt geven: mag bewerken, opmerkingen plaatsen of bekijken. Selecteer onder Zichtbaar in zoekresultaten (alleen beschikbaar voor teamwerkruimten ) of je wilt dat dit Voor alle teamleden of Alleen voor leden met de koppeling is. Je kunt de machtigingen daarna op elk moment wijzigen.
- Selecteer Link kopiërenen er wordt automatisch een korte link gegenereerd voor je ontwerp. Zie Korte links maken en beherenvoor meer informatie over hoe korte en aangepaste korte koppelingen werken.
Een specifieke pagina delen via links
- Open het ontwerp dat je wilt delen.
- Selecteer Meer op de pagina die je wilt delen.
- Selecteer Link naar deze pagina kopiëren.
Waarom zijn er onbekende of gastgebruikers in mijn ontwerp?
Als je gastgebruikers (met dierenfoto's en namen) in je ontwerp ziet, komt dat omdat je iedereen met de ontwerpkoppeling bewerkingstoegang hebt gegeven. Hiermee kunnen mensen wijzigingen aanbrengen zonder zich te registreren of in te loggen bij Canva.
Ontdek wat gastgebruikers wel en niet kunnen doen in je ontwerp. Of wijzig je machtigingen voor koppelen als je niet wilt dat iemand met de link mag bewerken.
Delen met koppelingen vanaf de startpagina
- Zoek het ontwerp dat je wilt delen vanaf je Canva-homepage of mappen.
- Plaats de muisaanwijzer op de miniatuur en selecteer het Meer pictogram dat verschijnt. Je kunt ook op het ontwerp klikken.
- Selecteer Delen.
- Je ontwerp is standaard ingesteld op Alleen jij hebt toegang. Gebruik de vervolgkeuzelijst onder Toegangsniveau om te kiezen met wie je wilt delen: Alleen jij hebt toegang, Alleen je team (alleen voor gebruikers van teamwerkruimten ) of Iedereen met de link.
- Kies in de andere vervolgkeuzelijst welk type machtiging je wilt geven: mag bewerken, opmerkingen plaatsen of bekijken. Selecteer onder Zichtbaar in zoekresultaten (alleen beschikbaar voor teamwerkruimten ) of je wilt dat dit Voor alle teamleden of Alleen voor leden met de koppeling is. Je kunt de machtigingen daarna op elk moment wijzigen.
- Selecteer Link kopiërenen er wordt automatisch een korte link gegenereerd voor je ontwerp. Zie Korte links maken en beherenvoor meer informatie over hoe korte en aangepaste korte koppelingen werken.
Delen met specifieke mensen via e-mail
- Open het ontwerp dat je wilt delen.
- Selecteer Delen in de menubalk boven de editor.
- Voer in het tekstveld onder Mensen met toegang de e-mailadressen in waarmee je je ontwerp wilt delen. Ze worden gescheiden door komma's (,). Als je in een team zit, kun je ook op hun naam zoeken en ze direct toevoegen.
- Gebruik de vervolgkeuzelijst om te kiezen wat voor soort machtigingen je wilt geven: mag bewerken, reageren op of bekijken. Je kunt de machtigingen daarna op elk moment wijzigen.
- Selecteer Delen.
Een ontwerp openbaar delen
Het maken en delen van een sjabloonlink is alleen beschikbaar voor gebruikers van Canva Pro, Canva Teams, Canva Enterprise, Canva for Education en Canva for Nonprofits.
Je kunt ontwerpen ook delen , zodat iedereen ze kan bekijken of als sjabloon kan gebruiken door een Link voor online weergave of Sjabloonlink
Afhankelijk van hoe je een ontwerp openbaar deelt en de machtigingen die je geeft, hebben mensen mogelijk toegang tot inhoud die niet meteen zichtbaar is, waaronder verborgen inhoud, bijgesneden inhoud en sprekernotities. Content van eerdere revisies is mogelijk ook toegankelijk.
Voordat je een ontwerp openbaar deelt, moet je eerst de content verwijderen waarvan je niet wilt dat anderen deze kunnen openen.
Bereid je ontwerp voor voordat je het deelt
Belangrijk: Voordat je een ontwerp openbaar deelt, moet je controleren of het niets bevat waarvan je niet wilt dat anderen er toegang toe hebben.
- Verwijder in het oorspronkelijke ontwerp alle verborgen pagina's, sprekernotities, bijgesneden content of andere content die je niet wilt delen.
- Maak vervolgens een kopie van het ontwerp. De kopie bevat geen eerdere revisies van het oorspronkelijke ontwerp.
- Controleer de kopie om er zeker van te zijn dat deze alleen de content bevat die je openbaar wilt delen.
- Deel het gekopieerde ontwerp met je voorkeursoptie voor delen.
Profielfoto's delen
Ontwerpen die met anderen zijn gedeeld, hebben profielfoto's. Je kunt op een van de profielfoto's klikken om te zien wie er toegang heeft tot jouw ontwerp of map.
- Als een ontwerp of map geen profielfoto heeft, betekent dit dat deze privé voor jou is.
- Als het met jou en een andere persoon of team wordt gedeeld, bevat een ontwerp twee profielfoto's.
Als het ontwerp met meer dan twee mensen wordt gedeeld, heeft de tweede profielfoto een Plus- pictogram, wat betekent dat jij en twee of meer mensen of teams er toegang toe hebben.
Om te zien hoeveel mensen je ontwerp hebben bekeken nadat ze het hebben gedeeld, open je Inzichten in de menubalk van de editor. Meer informatie hierover vind je op Inzichten en analyses van ontwerpen bekijken.
Was dit nuttig?
Behulpzaam
Niet nuttig