Canva-home
Help

Deel ontwerpen met je team


Dit artikel is machinaal vertaald. Als je fouten vindt, laat het ons dan weten.

Als je deel uitmaakt van een team, kun je je ontwerp - of het nu gaat om een presentatie, document of Canva-spreadsheet - delen met het hele team of met geselecteerde teamleden of groepen. Je kunt ontwerpen ook delen via e-mail of links.

Teambeheerders en eigenaren met ten minste weergavetoegang tot een map kunnen deze verplaatsen en verwijderen.

Beperkingen

  • Unieke links zijn alleen beschikbaar voor betaalde abonnementen.
  • Iedereen met een weergave- of kijkkoppeling kan deze doorsturen of Delen. Je kunt de rechten niet meer wijzigen nadat deze zijn gedeeld.
  • Voor Sjabloonlinks moeten ontvangers met hetzelfde zakelijk e-mailadres een betaald abonnement hebben.
  • Verborgen content (bijgesneden Afbeeldingen, verborgen pagina's) wordt zichtbaar als het ontwerp wordt gekopieerd.
  • Gedeelde ontwerpen kunnen niet van de homepage of van Projecten worden verwijderd, maar je kunt filteren om alleen ontwerpen weer te geven waarvan jij de eigenaar bent.

Ontwerpen met het hele team delen

Je kunt je hele team toegang geven tot je ontwerp met een deelbare link. Iedereen in je team kan het ontwerp bekijken, erop reageren of het bewerken, afhankelijk van het machtigingsniveau dat je kiest.

Ontwerpen met het hele team delen

  1. Open het ontwerp dat je wilt delen.
  2. Selecteer Delen in de menubalk boven de editor.
  3. Je ontwerp is standaard ingesteld op
    Alleen jij hebt toegang. Selecteer het keuzemenu onder Toegangsniveau en selecteer je team.
  4. Kies in het andere keuzemenu welk type rechten je wilt geven: Kan bewerken, reageren of bekijken. Selecteer onder Zichtbaar in zoekresultaten of je wilt dat het zichtbaar is Voor alle teamleden of Alleen voor leden met de link. Je kunt de rechten wijzigen op elk gewenst moment hierna.

Een

pictogram van een gebouw naast de avatar betekent dat je het ontwerp deelt met het hele team.

Als je ontwerp verborgen inhoud bevat, zoals verborgen pagina's, bijgesneden afbeeldingen of bijgesneden video's, kan iedereen die een kopie van het ontwerp maakt die inhoud zien. Je kunt dit voorkomen door alle content te verwijderen waarvan je niet wilt dat anderen deze kunnen bekijken voordat je deze deelt.

Ontwerpen met geselecteerde teamleden of groepen delen

In plaats van dit met het hele team te delen, kun je ook delen met geselecteerde individuen of groepen.

Ontwerpen delen met geselecteerde teamleden of groepen

  1. Open het ontwerp dat je wilt delen.
  2. Kies Delen in de menubalk boven de editor.
  3. Typ onder Mensen met toegang, de naam of het e-mailadres van het teamlid in het tekstveld. Als je groepen hebt binnen het team, kun je deze ook typen.
  4. Selecteer ze uit de zoekresultaten. Typ meer namen in het tekstveld om je ontwerp te delen met meer teamleden of groepen.
  5. Gebruik het keuzemenu om te kiezen welk type rechten je wilt geven: kan bewerken, reageren of bekijken. Je kunt de rechten op elk moment daarna wijzigen.

Naast de avatar hebben groepen een

pictogram mensen . Het aantal teamleden wordt ook onder de groepsnaam weergegeven, zodat je weet met hoeveel mensen je je ontwerp deelt.

De door jou geselecteerde teamleden of groepen hebben nu toegang tot je gedeelde ontwerp.

Content zoeken op de pagina 'Gedeeld met jou'

Om het gemakkelijker te maken om content te vinden die je van anderen hebt ontvangen, is de pagina 'Gedeeld met jou' nu meer gericht en toont alleen items die rechtstreeks met jou zijn gedeeld.

Wat wordt weergegeven bij 'Gedeeld met jou'

  • Ontwerpen, mappenen merksjablonen verschijnen wanneer ze op een van de volgende manieren worden gedeeld:
    • Rechtstreeks contact met jou als individu.
    • Met een groep waar je lid van bent.
    • Via een link die je hebt geopend.
    • Nadat je Dit merksjabloon gebruiken hebt geselecteerd via een gedeelde link naar het merksjabloon.
  • Geïmporteerde bestanden die zijn geconverteerd naar bewerkbare Canva-ontwerpen (zoals pdf's of presentaties).

Wat wordt niet weergegeven bij 'Gedeeld met jou'

  • Individuele bestanden in een gedeelde map. Wanneer een map met je wordt gedeeld, wordt alleen de map zelf weergegeven.
    • Uitzondering: als een specifiek bestand in die map ook rechtstreeks met je is gedeeld, wordt het als een apart item weergegeven.
  • Geüploade media en elementen. Bestanden die niet zijn geconverteerd naar Canva-ontwerpen (zoals afbeeldingen, video's, audio en bestanden), worden niet weergegeven op de pagina Gedeeld met jou . Je kunt deze nog steeds vinden met de zoekbalk of in je Projecten.

Belangrijk: Waarom is mijn oude content verdwenen?

Met deze update wordt content op je pagina'Gedeeld met jou' die niet aan de nieuwe regels voldoet, niet weergegeven.

Als een specifiek bestand niet langer zichtbaar is, is het niet verwijderd van Canva. Tenzij het door de bestandseigenaar is verwijderd, kun je het nog steeds vinden door ernaar te zoeken, in de map waarin het zich bevindt, of je hub Projecten te controleren.

Een ontwerpkoppeling delen met je team

Deze functie voor het delen van links is alleen beschikbaar voor Canva Teams -gebruikers.

Een ontwerpkoppeling delen met je team

  1. Open het ontwerp dat je wilt delen.
  2. Selecteer Delen in de menubalk boven de editor.
  3. Je ontwerp is standaard ingesteld op
    Alleen jij hebt toegang. Gebruik het keuzemenu onder Toegangsniveau en selecteer je team.
  4. Kies in het andere keuzemenu welk type rechten je wilt geven: kan bewerken, reageren of bekijken. Selecteer onder Zichtbaar in zoekresultaten of je wilt dat het zichtbaar is Voor alle teamleden of Alleen voor leden met de link. Je kunt de rechten op elk moment hierna wijzigen.
  5. Selecteer Link kopiëren.

Als je een ontwerp dat verborgen content bevat deelt met een andere gebruiker, zoals verborgen pagina's, afbeeldingen of video's die binnen Canva zijn bijgesneden, kan de gebruiker de verborgen content zien als er een kopie van het ontwerp wordt gemaakt. Verwijder alle content waarvan je niet wilt dat die binnen je ontwerp wordt bekeken als het wordt gedeeld.

Toegang tot ontwerp verlenen via de meldingen op de startpagina

Als een medewerker toegang tot een ontwerp aanvraagt, wordt de ontwerpeigenaar hiervan op de hoogte gesteld via meldingen op de homepage.

  1. Selecteer het
    belpictogram.
  2. Zoek naar het toegangsverzoek voor het ontwerp.
  3. Gebruik het keuzemenu om het type machtigingen te kiezen dat je wilt geven: Kan bewerken, reageren of bekijken.
  4. Selecteer Delen.

Er komt een bevestigingsbericht dat het ontwerp is gedeeld. De melding wordt verplaatst van het tabblad To-do naar het tabblad Voltooid .

Profielfoto's delen

Ontwerpen die met anderen zijn gedeeld, hebben profielfoto's. Je kunt op een van de profielfoto's klikken om te zien wie er toegang heeft tot jouw ontwerp of map.

  • Als een ontwerp of map geen profielfoto heeft, betekent dit dat deze privé voor jou is.
  • Als het met jou en een andere persoon of team wordt gedeeld, bevat een ontwerp twee profielfoto's.

Als het ontwerp met meer dan twee mensen wordt gedeeld, heeft de tweede profielfoto een

Plus -pictogram, wat betekent dat jij en twee of meer mensen of teams er toegang toe hebben.

Om te zien hoeveel mensen je ontwerp hebben bekeken nadat ze het hebben gedeeld, open je

Inzichten in de menubalk van de editor. Meer informatie hierover vind je op Inzichten en analyses van ontwerpen bekijken.

Was dit nuttig?

Behulpzaam

Niet nuttig

Anderen bekeken ook