Canva-home
Help

Aan de slag met teamruimtes


Dit artikel is machinaal vertaald. Als je fouten vindt, laat het ons dan weten.

Opmerking: teamruimtes zijn momenteel beschikbaar voor een kleine groep gebruikers. We rollen het geleidelijk uit en in de loop van de tijd krijgen meer mensen toegang.

Teamruimtes zijn gedeelde ruimtes waar je team content kan opslaan, vinden en samen kan werken aan content. In plaats van teamontwerpen in afzonderlijke mappen van Jouw projecten te bewaren, kun je een speciale ruimte maken waar iedereen in je team toegang toe heeft.

Gebruik een teamruimte om:

  • Bewaar teamcontent op één plek, zodat je deze gemakkelijk kunt vinden en niet verloren gaat wanneer teamleden weggaan
  • Bepaal wat elke persoon kan doen met vier toestemmingsrollen
  • Scheid gedeeld teamwerk van je persoonlijke content in Je Projecten

Opmerking: teamruimtes zijn beschikbaar voor Business-, Canva Enterprise- en Education-abonnementen.

Rollen in een teamruimte

Wanneer je iemand toevoegt aan een teamruimte, kies je diens rol. Elke rol bepaalt wat ze kunnen doen.

Rol

Wat ze kunnen doen

Manager

Volledige controle over de teamruimte. Kan leden en rollen beheren, instellingen wijzigen en de teamruimte verwijderen.

Organisator

Volledige creatieve controle. Kan content en mappen maken, bewerken, verplaatsen en verwijderen. Kan leden of instellingen niet beheren.

Editor

Kan content maken, bewerken, opmerkingen plaatsen en delen. Kan individuele items naar een teamruimte verplaatsen, maar het is niet mogelijk mappen te verplaatsen, content binnen of buiten de teamruimte te verplaatsen of content te verwijderen.

Kijker

Kan content bekijken, kopiëren en downloaden. Kan niet bewerken of wijzigingen aanbrengen.

Tip: Weet je niet zeker welke rol je moet gebruiken? Een veelvoorkomende installatie is: managers voor teamleads, organisatoren voor kernteamleden, editors voor toegang tot het hele bedrijf of aannemers en kijkers voor externe gebruikers. Houd er rekening mee dat je geen volledige teamruimte kunt delen met mensen buiten je team, alleen met individuele items.

Je kunt iemands rol op elk moment wijzigen. Alleen een manager kan van rol wisselen.

Open en gesloten teamruimtes

Wanneer je een teamruimte maakt, kies je of deze Open of Gesloten is.

  • Open: iedereen in je team kan de teamruimte vinden en krijgen. Leden kunnen nog steeds verschillende machtigingsrollen krijgen.
  • Gesloten: alleen mensen die jij uitnodigt, hebben toegang tot de teamruimte. Het wordt niet weergegeven bij zoeken of ontdekken.

Tip: bewaar persoonlijke of gevoelige content in Je projecten, niet in een teamruimte. Content in een teamruimte is zichtbaar voor iedereen die aan die ruimte is toegevoegd.

Maak een teamruimte

  1. Open je homepage en ga naar Projecten.
  2. Selecteer Teamruimtes en selecteer vervolgens Nieuwe maken.
  3. Geef je teamruimte een naam.
  4. Nodig teamleden uit en kies voor elk van hen een toestemmingsniveau.
  5. Selecteer Maken.

Leden toevoegen aan een teamruimte

  1. Selecteer ••• (Meer opties) en open vervolgens Leden bekijken.
  2. Stel de teamtoegang in op ‘Open’ of ‘Gesloten’.
  3. Als je iemand wilt uitnodigen, voer je een naam of e-mailadres in en kies je een rol.
  4. Als je iemands rol wilt wijzigen, gebruik je de vervolgkeuzelijst met rollen naast hun naam.

Content verplaatsen naar een teamruimte

Je moet standaard eigenaar zijn van de content die je verplaatst of een teambeheerder zijn. Je hebt ook de juiste rol in de doelteamruimte nodig: Editor of hoger om een item te verplaatsen, en Organisator of hoger om een map te verplaatsen.

Een teambeheerder kan deze standaard wijzigen zodat mensen met bewerkingstoegang content kunnen verplaatsen, niet alleen de eigenaar. Het verplaatsen van een ontwerp vereist ook toegang tot de huidige map. Als het ontwerp zich in een privémap bevindt waar je geen toegang toe hebt, kun je het niet verplaatsen, zelfs niet met bewerkingstoegang tot het ontwerp. Zie Teamruimtes beheren als teambeheerder.

Belangrijk: Wanneer je content naar een teamruimte verplaatst, gaat het eigendom over van de oorspronkelijke eigenaar naar het team. De oorspronkelijke eigenaar wordt op de hoogte gesteld en behoudt standaard toegang, maar een beheerder of organisator kan de toegang later intrekken. Dit is verwacht gedrag.

Content verplaatsen naar:

  1. Selecteer
    (Meer) naast het ontwerp of de map die je wilt verplaatsen.
  2. Selecteer Verplaatsen.
  3. Zoek in Recent naar de map van de teamruimte, of selecteer Alles om door alle teamruimtes te bladeren waartoe je toegang hebt.
  4. Selecteer de bestemming en bevestig. Je kunt een ontwerp of map ook rechtstreeks naar een teamruimte in je zijbalk slepen om die in één stap te verplaatsen.

Content verplaatsen:

  • Alleen beheerders en organisatoren kunnen content uit een teamruimte verplaatsen.
  • Als je content naar een andere teamruimte verplaatst, blijft deze eigendom van het team en krijgt deze de toestemmingen van de nieuwe ruimte.
  • Als je content naar Je Projecten verplaatst, word jij de nieuwe individuele eigenaar.

Wat het betekent om als content eigendom van het team te zijn

Zodra content zich in een teamruimte bevindt, is deze van het team, niet van één persoon. Dit betekent:

  • Als een teamlid vertrekt, blijft de content in de teamruimte en gaat deze niet verloren.
  • Elke manager of organisator kan content die eigendom is van het team verwijderen, zelfs als iemand anders het heeft gemaakt.
  • Als editor kun je geen inhoud die je hebt gemaakt, weggooien of verwijderen. Vraag een manager of organisator om dit voor je te doen.
  • Bewaar persoonlijke of gevoelige content, zoals 1:1-notities of persoonlijke groeidocumenten, in Je Projecten, niet in een teamruimte.

Beperkingen

Teamruimtes heeft vroege toegang. Een paar dingen zijn nog niet beschikbaar:

  • Audiobestanden kunnen niet worden opgeslagen in een teamruimte. Bewaar de audiobestanden voorlopig in Je projecten .
  • Zoeken binnen een teamruimte is nog niet beschikbaar. Gebruik de zoekbalk op de homepage om al je content te zoeken.
  • Contentsorteren op recente of gedeelde datum is nog niet beschikbaar.
  • Aangepaste pictogrammen die verder gaan dan de vooraf ingestelde opties kunnen nog niet worden geüpload.
  • Je kunt individuele items extern delen, maar je kunt geen volledige teamruimte delen met externe gebruikers buiten je team.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen teamruimtes en Jouw projecten?Teamruimtes is een gedeelde werkruimte voor je hele team. Content die is opgeslagen in een teamruimte is eigendom van het team, niet van één persoon. Je projecten is je persoonlijke ruimte, waar je kunt beheren wie toegang heeft tot je content.

Wat gebeurt er met mijn content als ik deze naar een teamruimte verplaats? Wanneer content naar een teamruimte wordt verplaatst, gaat het eigendom over van de oorspronkelijke eigenaar naar het team. De oorspronkelijke eigenaar wordt op de hoogte gesteld en behoudt standaard toegang, maar een beheerder of organisator kan de toegang later intrekken. Dit is verwacht gedrag, geen fout.

Ik ben een editor en ik kan geen ontwerpen verwijderen dat ik heb gemaakt. Waarom? In een teamruimte is alle content eigendom van het team. editors kunnen geen content verwijderen, zelfs niet die ze hebben gemaakt. Dit is zo ontworpen. Vraag een beheerder of organisator om het voor je te verwijderen.

Wat als ik persoonlijke content heb waarvan ik niet wil dat anderen ze zien?Bewaar persoonlijke of gevoelige content in Je projecten, waar je de zichtbaarheid bepaalt. Content in een teamruimte is zichtbaar voor iedereen die aan die ruimte is toegevoegd.

Kan ik naar content zoeken binnen een specifieke teamruimte? Zoeken binnen een specifieke teamruimte is nog niet beschikbaar. Gebruik de zoekbalk op de homepage om al je content te doorzoeken.

Wat is het verschil tussen open en gesloten teamruimtes? Een open teamruimte is vindbaar en toegankelijk voor iedereen in je team. Een gesloten teamruimte is alleen op uitnodiging en wordt niet weergegeven in zoeken of ontdekkingen voor mensen die niet zijn uitgenodigd.

Hoeveel managers kan een teamruimte hebben? Er is geen limiet. Je kunt één manager hebben of veel, maar houd er rekening mee dat iedereen met de rol Manager de volledige teamruimte kan verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Was dit nuttig?

Nuttig

Niet nuttig

Anderen bekeken ook