Canva-home
Help

Deel ontwerpen met je team


Dit artikel is machinaal vertaald. Als je fouten vindt, laat het ons dan weten.

Als je deel uitmaakt van een team, kun je je ontwerp, of het nu gaat om een presentatie, document of Canva-werkblad, delen met het hele team of met geselecteerde teamleden of groepen. Je kunt ontwerpen ook delen via e-mail of links.

Teambeheerders en eigenaren met ten minste weergavetoegang tot een map kunnen deze verplaatsen en verwijderen.

Beperkingen

  • Unieke links zijn alleen beschikbaar voor betaalde Abonnementen.
  • Iedereen met een weergave- of kijklink kan deze doorsturen of delen. Je kunt de toestemmingen niet meer wijzigen nadat deze zijn gedeeld.
  • Voor sjabloonkoppelingen moeten ontvangers met hetzelfde zakelijke e-mailadresdomein een betaald Abonnement hebben.
  • Verborgen content (bijgesneden afbeeldingen, verborgen pagina's) wordt zichtbaar als het ontwerp wordt gekopieerd.
  • Gedeelde ontwerpen kunnen niet van de homepage of van Projecten worden verwijderd, maar je kunt wel filteren om alleen ontwerpen weer te geven waarvan je de eigenaar bent.

Ontwerpen met het hele team delen

Je kunt je hele team toegang geven tot je ontwerp met een deelbare link. Iedereen in je team kan het ontwerp bekijken, erop reageren of bewerken, afhankelijk van het machtigingsniveau dat je kiest.

Ontwerpen delen met het hele team

  1. Open het ontwerp dat je wilt delen.
  2. Selecteer Delen in de menubalk boven de editor.
  3. Je ontwerp is standaard ingesteld op
    Alleen jij hebt toegang. Selecteer de vervolgkeuzelijst onder Toegangsniveau en selecteer je team.
  4. Kies in de andere vervolgkeuzelijst welke soort toestemmingen je wilt geven: kan bewerken, becommentariëren of bekijken. Selecteer onder Zichtbaar in zoekresultaten of je wilt dat het zichtbaar is voor alle teamleden of alleen voor leden met de link. Je kunt de toestemmingen wijzigen op elk moment daarna.

Een

gebouwpictogram naast de avatar betekent dat je het ontwerp met het hele team deelt.

Als je ontwerp verborgen content bevat, zoals verborgen pagina's, bijgesneden afbeeldingen of bijgesneden video's, kan iedereen die een kopie van het ontwerp maakt die content zien. Om dit te voorkomen, verwijder je alle content waarvan je niet wilt dat anderen deze zien voordat je het deelt.

Ontwerpen met geselecteerde teamleden of groepen delen

In plaats van dit met het hele team te delen, kun je ook delen met geselecteerde personen of groepen.

Ontwerpen delen met geselecteerde teamleden of groepen

  1. Open het ontwerp dat je wilt delen.
  2. Selecteer Delen in de menubalk boven de editor.
  3. Typ onder Personen met toegangde naam of het e-mailadres van het teamlid in het tekstveld. Als je groepen binnen het team hebt, kun je deze ook typen.
  4. Selecteer ze uit de zoekresultaten. Typ meer namen in het tekstveld om je ontwerp met meer teamleden of groepen te delen.
  5. Gebruik de vervolgkeuzelijst om te kiezen welk type toestemmingen je wilt geven: bewerken, reageren of bekijken. Je kunt de toestemmingen op elk moment hierna wijzigen.

Naast de avatar hebben groepen een

pictogram mensen . Het aantal teamleden wordt ook weergegeven onder de groepsnaam, zodat je weet met hoeveel mensen je jouw ontwerp deelt.

Je geselecteerde teamleden of groepen hebben nu toegang tot je gedeelde ontwerp.

Content zoeken op de pagina 'Gedeeld met jou'

Om het makkelijker te maken om content te vinden die je van anderen hebt ontvangen, is de pagina 'Gedeeld met jou' nu meer gericht en toont deze alleen items die rechtstreeks met jou zijn gedeeld.

Wat wordt weergegeven bij 'Gedeeld met jou'

  • Ontwerpen, mappenen merksjablonen worden op een van de volgende manieren weergegeven:
    • Rechtstreeks contact met jou als individu.
    • Met een groep waar je lid van bent.
    • Via een link die je hebt geopend.
    • Nadat je Dit merksjabloon gebruiken hebt geselecteerd in een gedeeld merksjabloon, link.
  • Geïmporteerde bestanden die zijn geconverteerd naar bewerkbare Canva-ontwerpen (zoals pdf's of presentaties).

Wat niet wordt weergegeven onder 'Gedeeld met jou'

  • Individuele bestanden in een gedeelde map. Wanneer een map met je wordt gedeeld, wordt alleen de map zelf weergegeven.
    • Uitzondering: als een specifiek bestand in die map ook rechtstreeks met je is gedeeld, wordt het weergegeven als een afzonderlijk item.
  • Geüploade media en merkelementen. Bestanden die niet zijn geconverteerd naar Canva-ontwerpen (zoals afbeeldingen, video's, audio en bestanden) worden niet weergegeven op de pagina Gedeeld met jou . Je kunt deze nog steeds vinden met de zoekbalk of in je Projecten.

Belangrijk: Waarom is mijn oude inhoud verdwenen?

Met deze update wordt content op je'Gedeeld met jou'-pagina die niet voldoet aan de nieuwe regels niet weergegeven.

Als een specifiek bestand niet meer zichtbaar is, is het niet verwijderd van Canva. Tenzij de eigenaar het heeft verwijderd, kun je het nog steeds vinden door ernaar te zoeken, in de map te kijken waar het zich bevindt of door je hub Projecten te controleren.

Een ontwerpkoppeling delen met je team

Deze functie voor het delen van links is alleen beschikbaar voor Canva Teams -gebruikers.

Een ontwerpkoppeling delen met je team

  1. Open het ontwerp dat je wilt delen.
  2. Selecteer Delen in de menubalk boven de editor.
  3. Je ontwerp is **standaard** ingesteld
    op **Alleen jij hebt toegang**. Gebruik de vervolgkeuzelijst onder **Toegangsniveau** en selecteer **je
  4. team**. Kies in de andere vervolgkeuzelijst welke type **toestemmingen** je wilt geven: kan **bewerken**, **reageren** of **bekijken**. Selecteer onder **Zichtbaar in zoekresultaten** of je wilt dat het zichtbaar is **Voor alle teamleden** of **Alleen voor leden met de link**. Je kunt de toestemmingen wijzigen op elk moment hierna.
  5. Selecteer **Link kopiëren**.

Als je een ontwerp dat verborgen inhoud bevat, deelt met een andere gebruiker, zoals verborgen pagina's, afbeeldingen of video's die binnen Canva zijn bijgesneden, kan de gebruiker de verborgen inhoud zien als er een kopie van het ontwerp wordt gemaakt. Verwijder alle inhoud waarvan je niet wilt dat die binnen je ontwerp wordt bekeken als het wordt gedeeld.

Toegang tot ontwerp verlenen via de meldingen op de startpagina

Als een medewerker toegang tot een ontwerp aanvraagt, wordt de ontwerpeigenaar hiervan op de hoogte gesteld via meldingen op de homepage.

  1. Selecteer het
    belpictogram.
  2. Zoek naar het toegangsverzoek voor ontwerpen.
  3. Gebruik de vervolgkeuzelijst om het type machtigingen te kiezen dat je wilt geven: mag bewerken, reageren of bekijken.
  4. Selecteer Delen.

Er komt een bevestigingsbericht dat het ontwerp is gedeeld. De melding wordt verplaatst van het tabblad To-do naar het tabblad Voltooid .

Profielfoto's delen

Ontwerpen die met anderen zijn gedeeld, hebben profielfoto's. Je kunt op een van de profielfoto's klikken om te zien wie er toegang heeft tot jouw ontwerp of map.

  • Als een ontwerp of map geen profielfoto heeft, betekent dit dat deze privé is voor jou.
  • Als het met jou en een andere persoon of team is gedeeld, heeft een ontwerp twee profielfoto's.

Als het ontwerp met meer dan twee mensen is gedeeld, heeft de tweede profielfoto een

Plus -pictogram, wat betekent dat jij en twee of meer mensen of teams er toegang toe hebben.

Om te zien hoeveel mensen je ontwerp hebben bekeken nadat ze het hebben gedeeld, open je

Inzichten in de menubalk van de editor. Meer informatie hierover vind je op Inzichten en analyses van ontwerpen bekijken.

Was dit nuttig?

Nuttig

Niet nuttig

Anderen bekeken ook