Jak działają zarchiwizowane zespoły w serwisie Canva
Dlaczego mój zespół został zarchiwizowany?
Po dodaniu Cię do zarządzanego zespołu w organizacji wszystkie niezarządzane zespoły, które należą do Ciebie, mogą zostać zarchiwizowane, aby przechowywać je w bezpiecznej przestrzeni zarządzanej przez organizację. Zapewnia to lepszą współpracę, współdzielone zasoby i bezpieczeństwo w całej firmie.
Które zespoły zostaną zarchiwizowane po dodaniu mnie do zarządzanego zespołu?
Do archiwizacji kwalifikują się następujące zespoły:
- W pojedynkę lub w zespole wielu użytkowników: dowolny Canva za darmo, Pro lub Teams plan.
- Zespoły za darmo lub płatne: zespoły z subskrypcją Canva, która nie została kupiona w App Store ani Google Play.
Jak przełączać się między zarchiwizowanym zespołem a zespołem zarządzanym przez organizację?
- Ze strony głównej wybierz ikonę Profilu .
- Wybierz Teams. Stamtąd możesz przełączać się między zespołami zarządzanymi przez organizację a zarchiwizowanymi zespołami.
- Zarchiwizowane zespoły są oznaczone etykietą Zarchiwizowane.
Czy nadal mogę uzyskać dostęp do treści w moich zarchiwizowanych zespołach?
Tak! Nadal możesz przeglądać i pobierać wcześniejsze projekty ze swojego zarchiwizowanego zespołu. Nie będziesz mieć jednak możliwości:
- Twórz nowe projekty
- Edytuj istniejące projekty
- Udostępnij treść
- Komentuj istniejące projekty
Jeśli chcesz kontynuować pracę nad projektami, możesz je skopiować do zespołu zarządzanego przez organizację.
Jak skopiować poprzednią treść do zespołu zarządzanego przez organizację
Kopiuj zbiorczo całą zawartość
Jeśli administrator Twojej organizacji włączył tę funkcję, po przejściu do zespołu zarchiwizowanego pojawi się prośba o skopiowanie wszystkich treści do zespołu zarządzanego przez organizację.
Możesz wybrać:
- Natychmiast skopiuj wszystkie treści do zarządzanego zespołu
- Może później , jeśli będziesz potrzebować więcej czasu
Jeśli wybierzesz Być może później, nadal możesz kopiować zbiorczo swoje treści w dowolnym momencie.
- Przełącz się na zarchiwizowany zespół.
- W menu zespołu znajdź kartę „Kontynuuj projektowanie ”.
- Wybierz opcję Rozpocznij , aby rozpocząć kopiowanie.
Będziemy wysyłać Ci powiadomienia e-mail i powiadomienia w aplikacji, aby informować Cię na bieżąco o stanie skopiowanych treści, które będą przechowywane w folderze Projekty .
Skopiuj wybraną zawartość
Jeśli chcesz skopiować tylko określone pliki, a nie całą zawartość, wykonaj czynności opisane w sekcji Kopiowanie projektów lub plików do innego zespołu lub konta.
Jakie rodzaje treści można kopiować?
Możesz skopiować:
- Projekty
- Foldery
- Szablony marki (jako projekty)
- Strony internetowe (jako projekty)
- Media
- Nagrania wideo
Obecnie nie można kopiować:
- Aplikacje
- Opublikowane strony internetowe
- Czcionki
- Audio
- Zamówienia i faktury
- Komentarze
- Komu pliki zostaną udostępnione (konieczne będzie ponowne udostępnienie plików ręcznie)
- Identyfikacje marki
- Szablony marki
Nie możesz skopiować treści?
Skontaktuj się z administratorem organizacji, aby sprawdzić, czy zezwolił na przenoszenie treści przychodzących dla członków zespołu.
Dlaczego mogę pobierać tylko zawartość?
W niektórych przypadkach pobieranie projektów ze zarchiwizowanego zespołu może być możliwe. Wynika to z tego, że uprawnienia mogą nie zezwalać na kopiowanie treści. Aby rozwiązać ten problem, skontaktuj się z administratorem zespołu.
Mam płatną subskrypcję Canva. Czy otrzymam zwrot pieniędzy, jeśli moim kontem zarządza moja organizacja, a mój zespół jest zarchiwizowany?
Tak! Jeśli masz płatną subskrypcję, po dodaniu do zespołu organizacyjnego i zarchiwizowaniu treści otrzymasz proporcjonalny zwrot pieniędzy.
Czy nie mogę przełączyć się na prywatny adres e-mail, czy mogę cofnąć operację archiwizowania mojego zespołu?
Jeśli nie zmienisz adresu e-mail na czas i Twój zespół został zarchiwizowany, najpierw skontaktuj się z administratorem. Jeśli uczestnik zostanie zatwierdzony, może skontaktować się z naszym zespołem pomocy i poprosić o przywrócenie zespołu.
Co się stanie po opuszczeniu organizacji?
Jeśli opuścisz tę organizację, stracisz dostęp do konta i nie będziesz mieć dostępu do zarchiwizowanego zespołu.
Czy artykuł był pomocny?
Pomocny
Niepomocny