Strona główna Canva
Pomoc

Udostępnianie i cofanie udostępniania Planera treści


Artykuł został przetłumaczony maszynowo. Jeśli znajdziesz błędy, daj nam znać.

Spraw, że zaplanowane posty będą widoczne dla reszty zespołu, udostępniając swój Planer treści.

  • Nie spowoduje to wyświetlenia całego planera treści. Możesz udostępnić tylko wybrane konta w mediach społecznościowych , które są Twoją własnością. Jesteś właścicielem , jeśli połączysz ją z platformą Canva.
  • Niektóre środowiska połączenia, publikowania i uprawnienia są zarządzane przez platformy innych firm. Dostępne funkcje i sposoby działania mogą się różnić w zależności od aplikacji oraz zmieniać się w czasie w miarę aktualizacji integracji.

Na razie funkcja udostępniania przyznaje te same uprawnienia wszystkim członkom zespołu. Nie ma możliwości wprowadzenia ustawień indywidualnych, ale w każdej chwili możesz zmienić przyznane zespołowi uprawnienia.

Udostępnij Planer treści

  1. W panelu bocznym na stronie głównej przejdź
    do
    Więcej , a następnie wybierz Planer treści.
  2. Nad kalendarzem wybierz
    opcję Udostępnij planer treści
  3. . Wybierz konto w mediach społecznościowych, które chcesz udostępnić swojemu zespołowi. Jeśli nie masz jeszcze żadnych połączonych linków, połącz najpierw co najmniej jedną.
  4. Wybierz opcję Kontynuuj.
  5. Z
    menu rozwijanego wybierz dostęp, który chcesz przyznać swojemu zespołowi.

Możesz zmienić zasady dostępu zespołu tylko do kanałów społecznościowych, których jesteś właścicielem.

Anuluj udostępnianie planera treści

  1. Nad kalendarzem na stronie Planera treści wybierz
    Opcje kalendarza.
  2. Wybierz opcję Zarządzaj kanałami społecznościowymi.
  3. Obok konta mediów społecznościowych, którym chcesz zarządzać, wybierz
    menu rozwijane.
  4. Wybierz
    Nieudostępniane.
  5. Wybierz opcję Zapisz zmiany, aby zakończyć.

Co stanie się z zaplanowanymi postami po cofnięciu udostępniania?

Wszystkie zaplanowane posty, w tym posty utworzone przez członków zespołu, widoczne będą tylko dla Ciebie. Będziesz ich nowym właścicielem, co oznacza, że w razie potrzeby możesz je usunąć i zmienić ich harmonogram.

Ponieważ tylko Ty możesz cofnąć dostęp do połączonych kont w mediach społecznościowych, pamiętaj, by to zrobić zanim opuścisz zespół.

Czy artykuł był pomocny?

Pomocny

Niepomocny

Inne osoby wyświetliły również