Strona główna Canva
Pomoc

Połącz swoje konto Canva z dostawcą funkcji pojedynczego logowania (SSO)


Artykuł został przetłumaczony maszynowo. Jeśli znajdziesz błędy, daj nam znać.

Gdy administrator zespołu włączy dla niego pojedyncze logowanie (SSO), przy następnym logowaniu poprosimy Cię o połączenie konta Canva z dostawcą funkcji pojedynczego logowania. Włączenie tej funkcji ułatwia logowanie się i pomaga chronić konto. Wystarczy to zrobić jeden raz.

1. Na stronie logowania wprowadź swój adres e-mail, a następnie wybierz przycisk Kontynuuj.

2. Może nastąpić automatyczne przekierowanie do dostawcy SSO. Jeśli nie, wprowadź swój adres e-mail i wybierz opcję Zaloguj się za pomocą funkcji pojedynczego logowania, a następnie zaloguj się za pomocą poświadczeń pojedynczego logowania swojej firmy.

3. Po pomyślnym uwierzytelnieniu SSO przejdziesz z powrotem do strony logowania platformy Canva. Wybierz opcję Kontynuuj przez e-mail, a następnie zaloguj się przy użyciu tej samej metody, która była używana przed włączeniem logowania jednokrotnego (na przykład hasła, kodu logowania lub innej opcji logowania).

Uwaga: kroki 1 i 2 można wykonać w odwrotnej kolejności, ale oba prowadzą do kroku 3.

4. Jeśli jest to konto służbowe i chcesz, aby zarządzał nim zespół roboczy, wybierz opcję Kontynuuj. 5. Jeśli masz konto prywatne utworzone za pomocą służbowego adresu e-mail i nie chcesz, aby tym kontem zarządzał zespół, wybierz opcję Przełącz na prywatny, a następnie zmień adres e-mail na prywatny.

Następne sekcje są przeznaczone dla administratorów lub założycieli zespołów zajmujących się konfigurowaniem funkcji pojedynczego logowania tych zespołów.


Co się dzieje, gdy konto nie jest połączone?

Gdy ktoś z Twojego zespołu nie połączy swojego konta, jego dane nie zostaną zaktualizowane za pośrednictwem SCIM (system zarządzania tożsamościami między domenami).

Oznacza to, że nie będziesz mieć możliwości aktualizowania adresów e-mail, nazw, członkostwa w grupach itp. Ponadto ta osoba nie będzie należeć do zespołu, dopóki nie połączy konta.

Co się stanie w przypadku wyłączenia obsługi konta?

Wyłączenie obsługi (czyli wycofanie aprowizacji) konta spowoduje usunięcie prośby o połączenie pojedynczego logowania.

Czy artykuł był pomocny?

Pomocny

Niepomocny

Inne osoby wyświetliły również