Przejdź z planu Canva Teams lub Canva Business na plan Canva Pro
Jeśli obecnie korzystasz z planu Canva Teams lub Canva Business i chcesz przejść na plan Canva Pro, najpierw musisz usunąć wszystkich członków zespołu, a następnie przejść na niższy plan. Oto jak to zrobić:
Plan Canva Teams nie jest już dostępny dla nowych użytkowników ani osób przechodzących na wyższy plan. Informacje dotyczące funkcji Teams na tej stronie dotyczą tylko aktualnych subskrybentów planu Canva Teams.
Osoby usunięte z zespołu natychmiast tracą dostęp do projektów, które utworzyły, będąc w tym zespole. Upewnij się, że wszystkie osoby w zespole wykonały kopię zapasową swoich projektów przed ich usunięciem. Dowiedz się więcej, jak przenieść projekty na konto osobiste.
Usuń członków zespołu
Usuwanie osób pomaga utrzymać porządek w Twoim zespole. Zapewnia też, że tylko odpowiednie osoby mają dostęp.
- Na stronie głównej przejdź do swojego profilu konta, a następnie wybierz Ustawienia.
- Z menu bocznego wybierz pozycję Osoby.
- Obok członka zespołu, którego chcesz usunąć, wybierz menu rozwijane roli w zespole, a następnie wybierz Usuń z zespołu.
- Wybierz, co się stanie z ich projektami:
- Aby zachować projekty usuwanego członka, Przenieś projekty i usuń z zespołu. Przeniesienie własności musi być włączone. Dowiedz się więcej o przenoszeniu uprawnień zarządcy zespołu projektów.
- Aby całkowicie usunąć członka zespołu i jego projekty, wybierz opcję Tylko usuń z zespołu.
- Wybierz Kontynuuj, a następnie potwierdź, klikając Usuń.
- Aby usunąć wiele osób naraz, zaznacz pole wyboru obok każdego członka zespołu, którego chcesz usunąć, i wybierz (Usunięci użytkownicy).
- W wyskakującym okienku wybierz opcję Usuń z zespołu , aby potwierdzić.
Przejście na Canva Pro
- Po usunięciu wszystkich osób z zespołu, przejdź do karty Rozliczenia .
- W swoim planie wybierz (ikona „więcej”).
- Wybierz Przełącz na Canva Pro.
- W wyskakującym okienku wybierz, czy chcesz plan roczny czy plan miesięczny, a następnie wybierz Przełącz na Canva Pro.
- Sfinalizuj płatność, a następnie wybierz Uzyskaj Canva Pro.
Twój plan na karcie „Rozliczenia”i na banerze będą wyróżniać datę przełącznika na Canva Pro. Wszyscy dodani przez Ciebie nowi członkowie zespołu zostaną z niego usunięci w dniu przełącznika. Upewnij się, że wcześniej wykonali kopię zapasową swoich projektów. Dowiedz się więcej o przenoszeniu własności projektu oraz o tym, jak przenosić projekty na konto indywidualne.
Aby zmienić typ rozliczeń, skontaktuj się z naszym zespołem pomocy.
Jeśli nie możesz znaleźć opcji przejścia na plan Canva Pro, zalecamy anulowanie subskrypcji Canva Teams lub Canva Business i ponowne zasubskrybowanie planu Canva Pro.
Jeśli chcesz zachować plan Canva Teams lub Canva Business i anulować przełącznik na wersję Pro, wykonaj następujące kroki.
Anuluj przejście na plan Canva Pro
- Na stronie głównej kliknij ikonę profilu, aby otworzyć menu.
- Wybierz Ustawienia.
- Przejdź do karty Rozliczenia .
- W ramach swojego planu wybierz (ikona Więcej).
- Wybierz Anuluj przełącznik na Canva Pro.
Czy artykuł był pomocny?
Pomocny
Niepomocny