Canva-home
Help

Persoonlijke teams archiveren in Canva


Dit artikel is machinaal vertaald. Als je fouten vindt, laat het ons dan weten.

Gebruik de consolidatietools van Canva om de persoonlijke teams van gebruikers te archiveren wanneer ze lid worden van je organisatie.

Dit artikel is bedoeld voor Canva-beheerders die organisatie-instellingen beheren. Als je een Canva-gebruiker bent die zich afvraagt wat er met je team is gebeurd of hoe je je inhoud kunt kopiëren, ga dan naar Gearchiveerde teams in Canva begrijpen.

Wat is persoonlijke teamarchivering?

Persoonlijke teamarchivering maakt deel uit van het assortiment geavanceerde consolidatietools van Canva voor Enterprise-klanten.

Wanneer een gebruiker zich zelfstandig aanmeldt bij Canva met zijn zakelijke e-mailadres, maakt hij meestal een persoonlijk (solo) team. Deze teams bevatten vaak werkgerelateerde ontwerpen, maar vallen buiten de controle van de organisatie.

Zodra de gebruiker is gekoppeld aan je Enterprise-account en is toegevoegd aan een door de organisatie beheerd team, wordt hun persoonlijke team automatisch gearchiveerd en wordt hen gevraagd om hun inhoud naar het door de organisatie beheerde team te kopiëren (als de machtigingen dit toestaan).

Waarom het belangrijk is

Deze functie zorgt ervoor dat:

  • Wanneer de persoonlijke teams van gebruikers worden gearchiveerd, gaan ze over van het maken van inhoud in onbeheerde teams naar het werken binnen officiële door de organisatie beheerde teams. Dit geeft beheerders meer overzicht en controle.
  • Ze kunnen het werk snel hervatten met minimale verstoring, met behulp van gekopieerde inhoud van hun persoonlijke team (als de machtigingen dit toestaan).
  • Toekomstig werk vindt plaats in een veilige, samenwerkende omgeving met de juiste tools en overzicht.

Hoe het werkt

  1. Wanneer een organisatiebeheerder Persoonlijke teamarchivering inschakelt, worden soloteams gearchiveerd voor alle bestaande beheerde gebruikers. Vanaf dat moment wordt het soloteam van elke aangesloten gebruiker die lid wordt van een door het bedrijf beheerd team automatisch gearchiveerd.
  2. Gebruikers behouden toegang tot hun inhoud, maar kunnen deze niet langer maken, bewerken of delen binnen het gearchiveerde team.
  3. Als je teammachtigingen inkomende gekopieerde inhoud toestaan, kunnen gebruikers eenvoudig al hun inhoud in bulk kopiëren naar het door de organisatie beheerde team.

Hoe de gebruikerservaring eruit ziet

Wil je zien hoe het werkt voor je gebruikers? Deze korte video laat zien wat gebruikers zien wanneer hun persoonlijke team wordt gearchiveerd en hoe ze inhoud naar hun door de organisatie beheerde team kunnen kopiëren.

Hoe schakel ik persoonlijke teamarchivering in?

Alleen organisatiebeheerders kunnen deze instelling in- of uitschakelen. Om het in te schakelen:

  1. Ga vanaf de homepage naar
    Instellingen.
  2. Selecteer in het menu aan de zijkant het tabblad
    SSO en provisioning.
  3. Selecteer het tabblad Persoonlijke teamarchivering.
  4. Zet de Archiveringsknop aan. Organisatiebeheerders kunnen dit ook op elk moment uitschakelen. Opmerking: als je het uitschakelt, worden eerdere archiveringen niet ongedaan gemaakt of worden abonnementsrestituties ongedaan gemaakt. Het voorkomt alleen toekomstige archivering.

Welke teams kunnen worden gearchiveerd?

Een team komt in aanmerking voor archivering als het aan alle volgende criteria voldoet:

  • Het is een persoonlijk (solo) team zonder andere leden toegevoegd sinds de oprichting
  • Is niet geabonneerd via de App Store of Google Play (gebruikers moeten zelf mobiele abonnementen opzeggen).
  • Het is van een gebruiker die is aangesloten bij uw organisatie en lid is geworden van een door het bedrijf beheerd team

Hoe controleer ik mijn toestemmingen?

Om te bevestigen of je team toestaat dat inhoud wordt gekopieerd:

  1. Ga naar Instellingen voor de teams die je organisatie beheert.
  2. Open de pagina Machtigingen.
  3. Controleer onder Teaminhoud de instelling: "Wie kan gekopieerde inhoud van een ander team accepteren?"
  4. Stel dit in volgens je voorkeur uit het vervolgkeuzemenu.

Wat als een gebruiker een betaald abonnement op zijn gearchiveerde team had?

Als een persoonlijk team is gearchiveerd en de gebruiker lid wordt van een door het bedrijf beheerd team, geeft Canva een pro rata restitutie voor de resterende tijd van het vorige abonnement.

Kan ik persoonlijke teamarchivering uitschakelen?

Ja, zo lang je een organisatiebeheerder bent, kun je de persoonlijke teamarchivering uitschakelen. Dit de-archiveert echter niet alle reeds gearchiveerde merken en maakt ook eventuele restituties niet ongedaan. Het voorkomt alleen dat de persoonlijke teams van toekomstige beheerde gebruikers worden gearchiveerd.

Welke inhoud kan worden gekopieerd?

Ondersteund

Niet ondersteund

Ontwerpen

Mappen

Merksjablonen (gekopieerd als ontwerpen)

Websites (als ontwerpen)

Video's

Geüploade media

Apps

Gepubliceerde websites

Lettertypen

Audio

Aankoopgeschiedenis

Reacties

Merkmateriaal

Toestemmingen voor delen

Gebruikers moeten alle gekopieerde bestanden binnen het beheerde team handmatig opnieuw delen.

Kan een gearchiveerd team worden hersteld?

Ja. Indien nodig en goedgekeurd door een organisatiebeheerder, kun je contact opnemen met ons ondersteuningsteam voor hulp bij het herstellen van een eerder gearchiveerd team.

Was dit nuttig?

Nuttig

Niet nuttig

Anderen bekeken ook