Ta bort en användare från din Enterprise-organisation
När någon lämnar ditt företag kan en administratör ta bort sitt Canva-konto och överföra ägarskapet för personens designer. Detta hjälper till att se till att inget viktigt går förlorat.
Den här guiden förklarar vad som händer när en användare tas bort och hur man tar bort deras konto vid behov.
När du tar bort en medlem från din organisation
Som administratör kan du:
- Ta bort medlemmens konto från teamet
- Överför äganderätten för sin design till en annan teammedlem
Detta håller ditt teams innehåll säkert och säkerställer att viktiga designer förblir tillgängliga.
Vad händer om du inte överför deras design?
Om du tar bort en medlem utan att överföra deras designer:
- Delade designer förblir tillgängliga för alla som de delades med
- Privata designer blir otillgängliga när användaren tas bort
- Om användaren återkommer senare kommer de att få tillgång till sin design
Tips: För att undvika att förlora tillgång till viktigt innehåll, överför äganderätten innan du tar bort användaren.
Vad den borttagna användaren kommer att se
När användaren har tagits bort förlorar han eller hon åtkomst till ditt Enterprise-team och funktioner som:
- Designer skapade inom teamet
- Varumärkessats
- Mallar
- Delat teaminnehåll
Tillgång till personliga designer:
- Allt som skapas eller sparas i deras personliga Canva-konto förblir tillgängligt.
Inloggning:
- De kan inte använda enkel inloggning längre men de kan logga in med sin e-post och en ENGÅNGS-PIN-KOD.
Enterprise-funktioner:
- De förlorar åtkomst till alla verktyg som ingår i din organisations Enterprise-plan.
Radera ett användarkonto permanent
Radering av ett användarkonto är permanent och kan inte ångras. Förfrågan måste komma från din organisations administratör.
Kontakta oss eller kontakta ditt kontoteam för att begära radering.
Var detta till hjälp?
Till hjälp
Inte till hjälp