Återkalla all åtkomst till din design även från delade mappar
Använd Återkalla all åtkomst för att ta bort allas åtkomst till din design - oavsett om de blev direkt inbjudna eller ärvde den via delade mappar.
När åtkomst ska återkallas
Använd detta alternativ när:
- Din design flyttades till en delad mapp som du inte kontrollerar.
- Oväntade personer kan visa eller redigera din design.
- Du vill återställa all delning och börja om på nytt.
- Du måste säkra en design med känsligt innehåll.
Så här återkallar du all åtkomst
Ta bort all delad åtkomst till din Canva-design, inklusive ärvda behörigheter från mappar, för att återställa delningsbehörigheterna och säkra din design.
- Öppna designen.
- Gå till menyn Dela.
- Förutom delningsdesignen väljer du delningsinställningarna.
- Välj Ta bort åtkomst.
- Välj om du vill Avbryt eller Ja, ta bort åtkomst.
Obs! Det är bara redaktörer och designägare som kan se och använda det här alternativet.
Vad händer när du återkallar åtkomst
Efter återkallande av åtkomst:
- Alla användare förlorar åtkomst, inklusive ärvda mappbehörigheter.
- Delade länkar slutar fungera.
- Designen stannar kvar i dina mappar, men bara du behåller åtkomsten.
Efter återkallande av åtkomst
Du kan:
- Dela designen med specifika personer igen.
- Skapa nya delningslänkar med uppdaterade inställningar.
- Flytta designen till en mapp du kontrollerar.
- Designen ska vara privat.
Felsökning
Ser du ingen inställningskugg?
Det här alternativet är endast synligt för designägare och redaktörer.
Alternativet är gråtonat?
Din design kan vara en del av en mall eller begränsad av administratörsinställningar. Kontakta din teamadministratör.
Har någon fortfarande åtkomst?
Uppdatera eller logga ut och in igen. Om åtkomsten kvarstår, kontrollera om de har den via en annan väg.
Vanliga frågor
Tar detta bort designen från mappar?
Nej. Designen stannar i mappen, men andra kan inte öppna eller redigera den.
Kan jag ångra den här åtgärden?
Nej. Om du vill dela igen måste du lägga till personer manuellt igen.
Påverkar det här publicerade designer eller mallar?
Nej. De använder separata åtkomstinställningar.
Kommer personer att meddelas?
Ingen avisering skickas. De ser helt enkelt ett meddelande om nekad åtkomst.
Ytterligare resurser
Var detta till hjälp?
Till hjälp
Inte till hjälp