Kom igång med Teamspaces
Obs! Teamutrymmen är för närvarande tillgängligt för en liten grupp användare. Vi rullar ut det successivt och fler kommer att få tillgång över tid.
Teamutrymmen är delade utrymmen där ditt team kan lagra, hitta och samarbeta om innehåll tillsammans. Istället för att spara teamdesigner i individuella Dina projekt- mappar kan du skapa ett dedikerat utrymme som alla i teamet kan komma åt.
Använd ett teamutrymme för att:
- Samla teaminnehållet på ett och samma ställe så att det är lätt att hitta och inte försvinner när teammedlemmarna lämnar
- Kontrollera vad varje person kan göra med fyra tillståndsroller
- Separera delat teamarbete från ditt privata innehåll i dina Projekt
Obs! Teamutrymmen är tillgängligt för Business-, Canva för företag- och Utbildning-abonnemang.
Roller i ett teamutrymme
När du lägger till någon i ett teamutrymme väljer du hens roll. Varje roll styr vad den kan göra.
Roll | Vad de kan göra |
Chef | Full kontroll över teamutrymmet. Kan hantera medlemmar och roller, ändra inställningar och ta bort teamutrymmet. |
Arrangör | Full kreativ kontroll. Kan skapa, redigera, flytta och ta bort innehåll och mappar. Kan inte hantera medlemmar eller inställningar. |
Redigerare | Kan skapa, redigera, lämna kommentarer om och dela innehåll. Kan flytta enskilda artiklar till ett teamutrymme men kan inte flytta mappar, flytta innehåll inom eller ut ur teamutrymmet eller ta bort innehåll. |
Betraktare | Kan visa, kopiera och ladda ned innehåll. Det går inte att redigera eller göra ändringar. |
tips: Är du osäker på vilken roll du ska använda? En vanlig installation är chefer för teamleads, organisatörer för kärnteamets medlemmar, redigerare för hela företaget eller entreprenörer och tittare för externa användare. Observera att du inte kan dela ett helt teamutrymme med personer utanför ditt team, bara enskilda objekt.
Du kan ändra någons roll när som helst. Endast en ansvarig kan byta roll.
Öppna och slutna teamutrymmen
När du skapar ett teamutrymme väljer du om det ska vara öppet eller slutet.
- Öppna: alla i ditt team kan hitta och komma åt teamutrymmet. Medlemmar kan fortfarande ges olika tillståndsroller.
- Stängd: endast personer du bjuder in kan se eller komma åt teamutrymmet. Det visas inte i sök eller upptäckt.
Tips: Behåll privat eller känsligt innehåll i Dina Projekt, inte i ett teamutrymme. Innehåll i ett teamutrymme är synligt för alla som lagts till i det utrymmet.
Skapa ett teamutrymme
- Öppna startsidan och gå till Projekt.
- Välj Teamutrymmen och sedan Skapa nytt.
- Namnge teamutrymmet.
- Bjud in teammedlemmar och välj en tillståndsnivå för var och en.
- Välj Skapa.
Lägg till medlemmar i ett teamutrymme
- Välj ••• (Fler alternativ) och öppna sedan Visa medlemmar.
- Ställ in teamåtkomsten på ”Öppen” eller ”Stängd”.
- Om du vill bjuda in någon skriver du ett namn eller en e-postadress och väljer en roll.
- Om du vill ändra någons roll använder du rullgardinsmenyn för roller bredvid personens namn.
Flytta innehåll till ett teamutrymme
Som standard måste du äga innehållet du flyttar eller vara teamadministratör. Du behöver också rätt roll i destinationsteamutrymmet: redigerare eller högre för att flytta en artikel till och Organizer eller högre för att flytta en mapp till.
En teamadministratör kan ändra detta standard så att personer med redigera behörighet kan flytta in innehåll, inte bara ägaren. För att flytta en design krävs även åtkomst till dess aktuella mapp. Om designen ligger i en privat mapp som du inte kan komma åt kommer du inte att kunna flytta den, även med redigera åtkomst till designen. Se Hantera teamutrymmen som teamadministratör.
Viktigt: När du flyttar innehåll till ett teamutrymme överförs ägandet från den ursprungliga ägaren till teamet. Den ursprungliga ägaren meddelas och behåller åtkomsten som standard, men en ansvarig eller organisatör kan ta bort sin åtkomst senare. Detta är väntat beteende.
För att flytta in innehåll
- Välj (Mer) bredvid designen eller mappen som du vill flytta.
- Välj Flytta.
- Leta reda på teamutrymmets mapp under Senaste, eller välj Alla för att bläddra bland alla teamutrymmen du har åtkomst till.
- Välj destination och bekräfta. Du kan också dra en design eller mapp direkt till ett teamutrymme i sidofältet för att flytta den i ett enda steg.
Flyttar ut innehåll:
- Endast chefer och organisatörer kan flytta innehåll ut från ett teamutrymme.
- Om du flyttar innehåll till ett annat teamutrymme förblir det teamägt och får de nya utrymmets tillstånd.
- Om du flyttar innehåll till Dina Projekt blir du den ny individuella ägaren.
Vad det innebär för innehåll att vara teamägt
När innehåll finns i ett teamutrymme tillhör det teamet, inte en enda person. Detta betyder:
- Om en teammedlem lämnar stannar innehållet i teamutrymmet och försvinner inte bort.
- Alla ansvarig eller organisatör kan ta bort teamägt innehåll, även om någon annan skapat det.
- Som redigerare kan du inte kassera eller ta bort innehåll, inklusive innehåll som du har skapat. Be en ansvarig eller organisatör att göra detta åt dig.
- Förvara privat eller känsligt innehåll, som 1:1 Anteckningar eller dokument för privat tillväxt, i Dina Projekt, inte i ett teamutrymme.
Begränsningar
Teamutrymmen är i tidig åtkomst. Några saker är inte tillgängliga ännu:
- Ljudfiler kan inte lagras i ett teamutrymme. Behåll ljudfilerna i dina projekt för tillfället.
- Sök inom ett teamutrymme är inte tillgängligt än. Använd startsidans sökfält för att söka i allt ditt innehåll.
- Det går inteatt sortera innehåll efter senaste eller delat datum ännu.
- Uppladdning av anpassade ikoner utöver de förinställda alternativen är inte möjlig ännu.
- Du kan dela enskilda artiklar externt men det går inte att dela ett helt teamutrymme med externa användare utanför ditt team.
Vanliga frågor
Vad är skillnaden mellan teamutrymmen och dina projekt?Teamutrymmen är en delad arbetsyta för hela ditt team. Innehåll som lagras i ett teamutrymme ägs av teamet, inte av en person. Dina projekt är ditt privata utrymme, där du kan hantera vem som har tillgång till ditt innehåll.
Vad händer med mitt innehåll när jag flyttar det till ett teamutrymme? När innehåll flyttas till ett teamutrymme överförs ägandet från den ursprungliga ägaren till teamet. Den ursprungliga ägaren meddelas och behåller åtkomsten som standard, men en ansvarig eller organisatör kan ta bort sin åtkomst senare. Detta är förväntat beteende, inte ett fel.
Jag är redigerare och jag kan inte ta bort en design som jag har skapat. Varför? I ett teamutrymme är allt innehåll teamägt. Redigerare kan inte ta bort innehåll, inte ens innehåll som de har skapat. Detta är av design. Be en ansvarig eller organisatör att ta bort den åt dig.
Vad händer om jag har privat innehåll jag inte vill att andra ska se?Behåll privat eller känsligt innehåll i Dina projekt, där du kontrollerar synligheten. Innehåll i ett teamutrymme är synligt för alla som lagts till i det utrymmet.
Kan jag söka efter innehåll i ett specifikt teamutrymme? Att söka inom ett specifikt teamutrymme är inte tillgängligt ännu. Använd startsidans sökfält för att söka i allt ditt innehåll.
Vad är skillnaden mellan öppna och slutna teamutrymmen? Ett öppet teamutrymme är upptäckbart och tillgängligt för alla i ditt team. Ett slutet teamutrymme är enbart för inbjudan och visas inte i sök eller upptäckt för personer som inte har bjudits in.
Hur många chefer kan ett teamutrymme ha? Det finns ingen gräns. Du kan ha en chef eller flera, men tänk på att alla som har rollen Chef kan ta bort hela teamutrymmet.
Relaterade artiklar
Var detta till hjälp?
Till hjälp
Inte till hjälp