Dela designer med ditt team
Om du är en del av ett team kan du dela din design – oavsett om det är en presentation, ett dokument eller Canva-ark – med hela teamet eller med utvalda teammedlemmar eller grupper. Du kan också dela designer via e - post eller länkar.
Teamadministratörer och ägare med minst Visa åtkomst till en mapp kan flytta och ta bort den.
Begränsningar
- Unika länkar är endast tillgängliga för betalda abonnemang.
- Alla som har en visnings- eller visningslänk kan vidarebefordra eller dela den. Du kan inte ändra tillstånd efter att den har delats.
- För mallänkar måste mottagarna med samma e-postadress för arbete domän ha ett betalt abonnemang.
- Dolt innehåll (beskurna bilder, dolda sidor) blir synligt om designen kopieras.
- Delade designer kan inte tas bort från startsidan eller Projekt, men du kan filtrera så att endast de designer du äger.
Dela designer med hela teamet
Du kan ge hela ditt team tillgång till din design med hjälp av en delbar länk. Vem som helst i teamet kan visa, kommentera eller redigera designen beroende på vilken behörighetsnivå du väljer.
Dela designer med hela teamet
- Öppna designen som du vill dela.
- Välj Dela från menyraden ovanför redigeraren.
- Din design är inställd på Endast du har åtkomst som standard. Välj rullgardinsmenyn under Åtkomstnivå och välj ditt team.
- I den andra rullgardinsmenyn väljer du vilken typ av tillstånd du vill ge: kan redigera, kommentera eller visa. Under Synlig i sökresultat väljer du om du vill att den ska vara synlig För alla teammedlemmar eller Endast för medlemmar med länken. Du kan ändra tillstånden när som helst efter detta.
En byggnadsikon bredvid avataren betyder att du delar designen med hela teamet.
Om din design innehåller dolt innehåll – till exempel dolda sidor, beskurna bilder eller trimmade videor – kan alla som gör en kopia av designen se det innehållet. För att förhindra detta kan du ta bort allt innehåll som du inte vill att andra ska se innan du delar det.
Dela designer med utvalda gruppmedlemmar eller grupper
Istället för att dela med hela teamet kan du dela med utvalda individer eller grupper.
Dela designer med utvalda teammedlemmar eller grupper
- Öppna designen som du vill dela.
- Välj Dela från menyraden ovanför redigeraren.
- Under Personer med åtkomst, skriv in teammedlemmens namn eller e-postadress i textfältet. Om du har grupper inom teamet kan du också skriva in det.
- Välj dem från sökresultaten. Skriv fler namn i textfältet för att dela din design med fler teammedlemmar eller grupper.
- Använd rullgardinsmenyn för att välja vilken typ av tillstånd du vill ge: kan redigera, kommentera eller visa. Du kan ändra tillstånden när som helst efter detta.
Grupper har en personikon bredvid avataren. Antalet teammedlemmar visas också under gruppnamnet så att du vet hur många personer du delar din design med.
Dina valda teammedlemmar eller grupper kommer nu att ha åtkomst till din delade design.
Hitta innehåll på din sida ”Delad med dig”.
För att göra det enklare att hitta innehåll som du har fått från andra är sidan Delad med dignu mer fokuserad och visar bara objekt som har delats direkt med dig.
Vad som visas på Delad med dig
- Designer, mapparoch varumärkesmallar visas när de delas på något av följande sätt:
- Direkt med dig som individ.
- Med en grupp du är medlem i.
- Via en länk har du öppnat.
- När du har valt Använd denna varumärkesmall från en delad varumärkesmall länk.
- Importerade Filer som har konverterats till redigerbara Canva-designer (som PDF-filer eller presentationer).
Vad visas inte på delad med dig
- Enskilda filer i en delad mapp. När en mapp delas med dig visas endast mappen i sig.
- Undantag: Om en specifik fil i mappen också delades med dig direkt visas den som ett separat artikel.
- Uppladdade medier och tillgångar. Filer som inte konverteras till Canva-designer (som bilder, videor, ljud och filer) visas inte på sidan delad med dig . Du kan fortfarande hitta dessa med hjälp av sökfältet eller i dina Projekt.
Viktigt: Varför försvann mitt gamla innehåll?
Med den här uppdateringen visas inte innehåll på din sidaDelad med digsom inte uppfyller de nya reglerna.
Om en specifik fil inte längre är synlig har den inte tagits bort från Canva. Såvida du inte tog bort den av filägaren kan du fortfarande hitta den genom att söka efter den, titta i mappen som den finns i eller kontrollera ditt Projekt-nabb.
Dela en designlänk med ditt team
Denna länkdelningsfunktion är endast tillgänglig för användare av Canva Teams.
Dela en designlänk med ditt team
- Öppna designen du vill dela.
- Välj Dela från menyraden ovanför redigeraren.
- Din design är som standard inställd på Endast du kan komma åt. Använd rullgardinsmenyn under Åtkomstnivå och välj ditt team.
- I den andra rullgardinsmenyn väljer du vilken typ av tillstånd du vill ge: kan redigera, kommentera eller visa. Under Synlig i sökresultat, välj om du vill att den ska vara synlig För alla teammedlemmar eller Endast för medlemmar med länken. Du kan ändra tillstånden när som helst efter detta.
- Välj Kopiera länk.
Om du delar en design som innehåller dolt innehåll med en annan användare, t.ex. dolda sidor, bilder eller videor som beskurits i Canva, kommer användaren att kunna visa det dolda innehållet om hen gör en kopia av designen. Radera eventuellt innehåll du inte vill ska visas inom din design när du den delas.
Ge designåtkomst via aviseringar på startsidan
Om en medarbetare begär åtkomst till en design kommer designägaren att meddelas via aviseringar på startsidan.
- Välj klockikonen.
- Leta efter förfrågan om designtillgång.
- Använd rullgardinsmenyn för att välja vilken typ av tillstånd du vill ge: kan redigera, kommentera eller visa.
- Välj Dela.
Det kommer ett bekräftelsemeddelande om att designen har delats. Meddelandet flyttas från fliken Att göra till fliken Slutförd .
Dela profilbilder
Designer som delas med andra har profilbilder. Du kan klicka på en profilbild för att se vem som har tillgång till din design eller mapp.
- Om en design eller mapp inte har en profilbild betyder det att den är privat för dig.
- Om den delas med dig och en annan person eller team kommer en design att ha två profilbilder.
Om designen delas med fler än två personer kommer den andra profilbilden att ha en plusikon, vilket innebär att du och två eller flera personer eller team har åtkomst till den.
För att se hur många personer som tittade på din design efter att du delade den, öppna Insikter från redigerarens menyrad. Läs mer om det på Visa designinsikter och analyser.
Var detta till hjälp?
Till hjälp
Inte till hjälp