Canvas startsida
Hjälp

Lämna en grupp


Den här artikeln har maskinöversatts.Om du hittar fel, meddela oss.

Om du lämnar ett team tar du bort din åtkomst till alla designer, mappar och varumärkesmallar som gjorts i teamet.

När du lämnar förlorar du åtkomst till teamets innehåll, och dina teammedlemmar kan även förlora åtkomsten till designer som du har delat med dem.

Se till att alla kopierar designerna de vill behålla. Lär dig hur du kopierar designer till ett privat konto eller kopierar designer till ditt skol- eller distriktskonto.

Innan du lämnar

  • Se till att din teamadministratör har ställt in ”Vem kan lämna ett team?” till alla.
  • Teamägare måste välja en ny ägare innan de lämnar teamet. Läs mer om hur du ändrar din teamägare.
  • Ditt team får inte använda SSO, SCIM eller SAML eller ett Canva-distriktsabonnemang.

Lämna en grupp

  1. På startsidan väljer du din profilikon.
  2. Välj
    Inställningar.
  3. Under Personhantering väljer du Teamprofil.
  4. Välj Lämna team. Den här åtgärden kan inte ångras, så granska popup-fönstret noggrant innan du bekräftar.
  5. För att bekräfta väljer du Lämna team. Du kommer inte längre att vara en del av teamet.

Du kommer att återgå till startsidan och se ett meddelande som bekräftar att du har lämnat teamet.

Frågor och svar

Jag hittar inte alternativet lämna team

Vad kan orsaka detta

Alternativet Lämna team kanske inte visas av flera anledningar:

  • Ditt teams behörighet att lämna är begränsad
  • Du är Teamägare
  • Du är med i ett Canva-distriktsteam
  • Ditt företagsteam använder enkel inloggning (SSO), system för identitetshantering i flera domäner (SCIM) eller SAML (Security Assertion Markup Language)

Vad du ska göra

  • Be din teamadministratör att ställa in "Vem som kan lämna detta team" till Alla.
  • Ändra Teamägare först. När någon annan äger teamet visas alternativet för att lämna teamet. Läs mer om att ändra din Teamägare.
  • Kontakta din organisations- eller distriktsadministratör för hjälp med att lämna teamet.

Innehåll kan inte överföras efter att du lämnar

Vad kan orsaka detta

Administratörer kan bara överföra innehåll från medlemmar som tagits bort från ett team. Om du själv lämnar teamet kan ditt innehåll inte överföras i efterhand.

Vad du ska göra

Innan du lämnar, kopiera allt innehåll du vill behålla till ett annat konto. Läs mer om hur du kopierar designer till ett privat konto eller kopierar designer till ditt skol- eller distriktskonto.


Var detta till hjälp?

Till hjälp

Inte till hjälp

Andra personer tittade också på