Kom i gang med Teamspaces
Bemærk: Teamområder er i øjeblikket tilgængelig for en lille gruppe af brugere. Vi udruller det gradvist, og med tiden vil flere få adgang.
Teamområder er fælles områder, hvor dit team kan gemme, finde og samarbejde om indhold sammen. I stedet for at opbevare teamdesign i individuelle Dine projekter- mapper kan du oprette et dedikeret område, som alle på dit team har adgang til.
Brug et teamområde til at:
- Hold teamets indhold samlet på ét sted, så det er nemt at finde og ikke fare vild, når teammedlemmer forlader teamet
- Kontrollér, hvad hver enkelt person kan gøre, ved hjælp af fire tilladelsesroller
- Adskil delt teamarbejde fra dit personlige indhold i Dine projekter
Bemærk: Teamområder er tilgængeligt for Business-, Canva Enterprise- og Uddannelse-planer.
Roller i et teamområde
Når du føjer en person til et teamområde, kan du vælge vedkommendes rolle. Hver enkelt rolle styrer, hvad de kan gøre.
Rolle | Hvad de kan |
Manager | Fuld kontrol over teamområdet. Kan administrere medlemmer og roller, ændre indstillinger og slette teamområdet. |
Arrangør | Fuld kreativ kontrol. Kan oprette, redigere, flytte og slette indhold og mapper. Kan ikke administrere medlemmer eller indstillinger. |
Editor | Kan oprette, redigere, kommentere og dele indhold. Kan flytte individuelle elementer til et teamområde, men kan ikke flytte mapper, flytte indhold inden for eller ud af teamområdet eller slette indhold. |
Fremviser | Kan vis, kopiér og downloade indhold. Du kan ikke redigere eller foretage ændringer. |
Tip: Er du ikke sikker på, hvilken rolle du skal bruge? En almindelig opsætning er: Managers for teamemner, arrangører for kerneteammedlemmer, editorer for adgang for hele virksomheden eller entreprenør og seere for eksterne brugere. Bemærk, at du ikke kan dele et helt teamområde med personer uden for dit team, men kun individuelle elementer.
Du kan ændre en andens rolle til enhver tid. Det er kun en administrator , der kan ændre rolle.
Åbne og lukkede teamområder
Når du opretter et teamområde, kan du vælge, om det skal være åbent eller lukket.
- Åbn: Alle på dit team kan finde og få adgang til teamområdet. Medlemmer kan stadig få andre tilladelsesroller.
- Lukket: Det er kun personer, du inviterer, der kan se eller tilgå teamområdet. Den vises ikke i søg eller opdagelser.
Tip: Behold personligt eller følsomt indhold i Dine projekter, ikke i et teamområde. Indholdet på et teamområde er synligt for alle, der er føjet til dette område.
Opret et teamområde
- Åbn din startside, og gå til Projekter.
- Vælg Teamområder, og vælg derefter Opret nyt.
- Navngiv dit teamområde.
- Inviter teammedlemmer, og vælg et tilladelsesniveau for hver enkelt.
- Vælg Opret.
Føj medlemmer til et teamområde
- Vælg ••• (Flere muligheder), og åbn derefter Vis medlemmer.
- Indstil teamadgangen til ‘Åben’ eller ‘Lukket’.
- Hvis du vil invitere nogen, skal du indtaste et navn eller en e-mailadresse og vælge en rolle.
- Hvis du vil ændre en persons rolle, skal du bruge rullemenuen ved siden af vedkommendes navn.
Flyt indhold til et teamområde
Som standard skal du eje det indhold, du flytter, eller være teamadministrator. Du skal også have den rigtige rolle på destinationsteamområdet: Editor eller derover for at flytte et element i og arrangør eller nyere for at flytte en mappe til.
En teamadministrator kan ændre denne standard, så personer med adgang til at redigere kan flytte indhold ind – ikke kun ejeren. Hvis du vil flytte et design, skal du også have adgang til dets aktuelle mappe. Hvis designet er i en privat mappe, du ikke kan få adgang til, vil du ikke kunne flytte det, selv om du har adgang til at redigere designet. Se Administrer teamområder som teamadministrator.
Vigtigt: Når du flytter indhold til et teamområde, overføres ejerskabet fra den oprindelige ejer til teamet. Den oprindelige ejer får besked og beholder adgangen som standard, men en administrator eller arrangør kan fjerne deres adgang senere. Dette er forventet adfærd.
Til at flytte indhold ind
- Vælg (Mere) ud for det design eller den mappe, du vil flytte.
- Vælg Flyt.
- Find teamområdets mappe under Seneste, eller vælg Alle for at gennemse alle de teamområder, du har adgang til.
- Vælg destinationen, og bekræft. Du kan også trække et design eller en mappe direkte over på et teamområde i sidepanelet for at flytte det med det samme.
Flytter indhold ud:
- Det er kun ledere og arrangører , der kan flytte indhold ud af et teamområde.
- Hvis du flytter indhold til et andet teamområde, forbliver det teamejet og får det nye rums tilladelser.
- Hvis du flytter indhold til Dine projekter, bliver du ny individuelle ejer.
Hvad det betyder for indhold at være teamejet
Når indholdet er i et teamområde, tilhører det teamet og ikke en enkeltperson. Det betyder:
- Hvis et teammedlem forlader teamet, forbliver indholdet i teamområdet og forsvinder ikke.
- Alle administratorer og arrangører kan slette teamjet indhold, også selvom en anden har oprettet det.
- Som editor må du ikke flytte til papirkurven eller slette indhold, herunder indhold, du har oprettet. Bed en administrator eller arrangør om at gøre dette for dig.
- Opbevar personligt eller følsomt indhold, som f.eks. personlige Noter eller dokumenter til personlig vækst, i Dine Projekter og ikke i et teamområde.
Begrænsninger
Teamområder har tidlig adgang. Der er en række ting, der ikke er tilgængelige endnu:
- Lydfiler kan ikke gemmes i et teamområde. Behold lydfiler i Dine projekter indtil videre.
- Det er endnu ikke muligt atsøge i et teamområde. Brug startsidens søgelinje til at søge på tværs af alt dit indhold.
- Det er ikke muligtat sortere indhold efter seneste eller delt dato endnu.
- Tilpassede ikoner ud over de forudindstillede muligheder kan ikke uploades endnu.
- Du kan dele individuelle elementer eksternt, men du kan ikke dele et helt teamområde med eksterne brugere uden for dit team.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er forskellen på teamområder og Dine projekter?Teamområder er et delt arbejdsområde for hele dit team. Indhold, der er gemt på et teamområde, er ejet af teamet og ikke af én person. Dine projekter er dit personlige område, hvor du kan administrere, hvem der har adgang til dit indhold.
Hvad sker der med mit indhold, når jeg flytter det til et teamområde? Når indhold flyttes til et teamområde, overføres ejerskabet fra den oprindelige ejer til teamet. Den oprindelige ejer får besked og beholder adgangen som standard, men en administrator eller arrangør kan fjerne deres adgang senere. Dette er forventet adfærd og ikke en fejl.
Jeg er editor, og jeg kan ikke slette et design, jeg har oprettet. Hvorfor? I et teamområde er alt indhold teamejet. Editors kan ikke slette indhold – heller ikke det indhold, de har oprettet. Det er designet. Bed en administrator eller arrangør om at slette den for dig.
Hvad hvis jeg har personligt indhold, jeg ikke vil have, at andre skal se?Behold personligt eller følsomt indhold i Dine projekter, hvor du styrer synligheden. Indholdet på et teamområde er synligt for alle, der er føjet til dette område.
Kan jeg søge efter indhold i et specifikt teamområde? Det er ikke muligt at søge inden for et specifikt teamområde endnu. Brug startsidens søgelinje til at søge på tværs af alt dit indhold.
Hvad er forskellen på åbne og lukkede teamområder? Et åbent teamområde kan findes og er tilgængeligt for alle på dit team. Et lukket teamområde er kun beregnet ved invitation og vises ikke i søgninger eller Discovery for personer, der ikke er blevet inviteret.
Hvor mange ledere kan et teamområde have? Der er ingen grænse. Du kan have én eller flere administratorer, men vær opmærksom på, at alle med rollen administrator kan slette hele teamområdet.
Relaterede artikler
Var dette nyttigt?
Det var en hjælp for mig
Det var ikke en hjælp for mig