Canvan koti
Ohje

Aloita Team Spacesin avulla


Tämä artikkeli on konekäännetty. Jos löydät virheitä, ilmoita siitä meille.

Huomautus: Team Spaces on tällä hetkellä pienen käyttäjäryhmän käytettävissä. Otamme sen käyttöön asteittain, ja lisää käyttäjiä saa käyttöoikeuden ajan myötä.

Tiimin tilat ovat jaettuja tiloja, joissa tiimisi voi tallentaa, etsiä ja tehdä yhteistyötä sisältöä yhdessä. Sen sijaan, että säilyttäisit tiimien suunnittelumallit yksittäisissä Omat projektit -kansioissa, voit luoda erillisen tilan, jota kaikki tiimisi jäsenet voivat käyttää.

Tiimin tilan avulla:

  • Pidä tiimin sisältö yhdessä paikassa, jotta se on helppo löytää ja ettei se katoa, kun tiimin jäsenet lähtevät
  • Hallitse, mitä kukin henkilö voi tehdä neljällä lupa-roolilla
  • Erota jaetut tiimityöt henkilökohtaisesta sisällöstäsi Omat projektit-osiossa

Huomautus: Tiimin tilat on Yrityksille-, Canva suuryrityksille- ja Oppilaitoksille-tilausten käytettävissä.

Roolit tiimitilassa

Kun lisäät jonkun tiimin tilaan, valitset hänen roolinsa. Kukin rooli määrää, mitä he voivat tehdä.

Rooli

Mitä he voivat tehdä

Johtaja

Tiimin tilan täysi hallinta. Voi hallita jäseniä ja rooleja, muuttaa asetuksia ja poistaa tiimin tilan.

Järjestäjä

Täysi luova hallinta. Voi luoda, muokata, siirtää ja poistaa sisältöä ja kansioita. Jäsenten tai asetusten hallinta ei onnistu.

Editori

Voi luoda, muokata, kommentoida ja jakaa sisältöä. Voi siirtää yksittäisiä kohteita tiimin tilaan, mutta ei voi siirtää kansioita, siirtää sisältöä tiimin tilan sisällä tai pois tai poistaa sisältöä.

Katselija

Voi tarkastella, kopioida ja ladata sisältöä. Muokkaus tai muutosten tekeminen ei onnistu.

Vihje: Etkö ole varma, mitä roolia sinun pitäisi käyttää? Yleiset asetukset ovat seuraavat: johtajat tiimin liideille, järjestäjät ydintiimin jäsenille, editorit koko yrityksen tai urakoitsijan käyttöoikeuksia varten ja katselijat ulkoisille käyttäjille. Huomaa, että et voi jakaa koko tiimin tilaa tiimisi ulkopuolisten ihmisten kanssa, vaan vain yksittäisiä kohteita.

Voit muuttaa jonkun roolia milloin tahansa. Vain päällikkö voi vaihtaa rooleja.

Avoimet ja suljetut tiimin tilat

Kun luot tiimin tilan, voit valita, onko se avoin vai suljettu.

  • Avoin: kuka tahansa tiimisi jäsen voi löytää tiimin tilan ja käyttää sitä. Jäsenille voidaan silti antaa erilaisia käyttöoikeusrooleja.
  • Suljettu: vain kutsutut henkilöt voivat nähdä tiimin tilan tai käyttää sitä. Se ei näy haussa tai löytämisessä.

Vihje: Pidä henkilökohtainen tai arkaluonteinen sisältö Omat projektit -osiossa, älä tiimin tilassa. Tiimin tilan sisältö näkyy kaikille kyseiseen tilaan lisätyille.

Luo tiimitila

  1. Avaa kotisivusi ja siirry kohtaan Projektit.
  2. Valitse Tiimitilat ja sitten Luo uusi.
  3. Nimeä tiimitilasi.
  4. Kutsu tiimin jäsenet ja valitse kullekin lupataso.
  5. Valitse Luo.

Lisää jäseniä tiimin tilaan

  1. Valitse ••• (Lisää vaihtoehtoja) ja avaa sitten Tarkastele jäseniä.
  2. Aseta tiimin käyttöoikeudeksi ”Avoin” tai ”Suljettu”.
  3. Kutsu joku kirjoittamalla nimi tai sähköpostiosoite ja valitsemalla rooli.
  4. Voit vaihtaa jonkun roolia käyttämällä hänen nimensä vieressä olevaa roolin pudotusvalikkoa.

Siirrä sisältöä tiimin tilaan

Sinun on oletusarvoisesti oltava siirrettävän sisällön omistaja tai oltava tiimin pääkäyttäjä. Tarvitset lisäksi oikean roolin kohdetiimin tilassa: editori tai uudempi, jos haluat siirtää kohteen, ja Järjestäjä tai uudempi, jos haluat siirtää kansion.

Tiimin pääkäyttäjä voi muuttaa tämän oletuksen, jotta käyttäjät, joilla on oikeus muokata, voivat siirtää sisältöä, eivät vain omistaja. Suunnittelumallin siirtäminen vaatii lisäksi sen nykyisen kansion käyttöoikeuden. Jos suunnittelumalli on yksityisessä kansiossa, jota et voi käyttää, et voi siirtää sitä, vaikka sinulla olisi oikeus muokata suunnittelumallia. Katso Tiimin tilojen hallinta tiimin pääkäyttäjänä.

Tärkeää: Kun siirrät sisältöä tiimin tilaan, omistajuus siirtyy alkuperäiseltä omistajalta tiimille. Alkuperäiselle omistajalle ilmoitetaan asiasta, ja hän säilyttää käyttöoikeuden oletusarvoisesti, mutta päällikkö tai järjestäjä voi poistaa käyttöoikeutensa myöhemmin. Tämä on odotettua käyttäytymistä.

Sisällön siirtäminen

  1. Valitse
    (Lisää) sen työn tai kansion vierestä, jonka haluat siirtää.
  2. Valitse Siirrä.
  3. Etsi tiimitilan kansio kohdasta Äskettäiset tai valitse Kaikki, jos haluat selata kaikkia tiimitiloja, joihin sinulla on käyttöoikeus.
  4. Valitse kohde ja vahvista. Voit myös vetää työn tai kansion suoraan sivupalkissa olevan tiimitilan päälle ja siirtää sen yhdellä kertaa.

Sisällön siirtäminen pois:

  • Vain esimiehet ja järjestäjät voivat siirtää sisältöä pois tiimin tilasta.
  • Jos siirrät sisältöä toiseen tiimin tilaan, se pysyy tiimin omistamana ja ottaa uuden tilan käyttöoikeudet.
  • Jos siirrät sisältöä Omat projektit -osioon, sinusta tulee uusi yksittäinen omistaja.

Mitä tiimin omistama sisältö tarkoittaa?

Kun sisältö on tiimin tilassa, se kuuluu tiimille, ei kenellekään yksittäiselle henkilölle. Tämä tarkoittaa:

  • Jos tiimin jäsen lähtee, sisältö pysyy tiimin tilassa eikä katoa.
  • Kuka tahansa johtaja tai järjestäjä voi poistaa tiimin omistamaa sisältöä, vaikka joku muu olisi luonut sen.
  • Editorina et voi siirtää sisältöä roskakoriin tai poistaa sisältöä, mukaan lukien itse luomasi sisältö. Pyydä esimiestä tai järjestäjää tekemään tämä puolestasi.
  • Säilytä henkilökohtaista tai arkaluonteista sisältöä, kuten 1:1-huomautuksia tai henkilökohtaista kasvua koskevia asiakirjoja, Omat projektit -osiossa, älä tiimin tilassa.

Rajoitukset

Tiimin tilat ovat ennakkokäytössä. Muutama asia ei ole vielä käytettävissä:

  • Äänitiedostoja ei voi tallentaa tiimin tilaan. Säilytä äänitiedostoja Omat projektit -osiossa.
  • Haku tiimin tilassa ei ole vielä käytettävissä. Käytä kotisivun hakupalkkia hakeaksesi kaikkea sisältöäsi.
  • Sisällönlajittelu viimeaikaisen tai jaetun päivämäärän mukaan ei ole vielä mahdollista.
  • Esiasetettujen vaihtoehtojen lisäksimukautettujen kuvakkeiden lataus ei ole vielä mahdollista.
  • Voit jakaa yksittäisiä kohteita ulkoisesti, mutta et voi jakaa kokonaista tiimitilaa ulkoisille käyttäjille tiimisi ulkopuolisille käyttäjille.

Usein kysytyt kysymykset

Miten tiimitilat ja omat projektit eroavat toisistaan?Tiimin tilat on jaettu työtila koko tiimillesi. Tiimin tilaan tallennetun sisällön omistaa tiimi, ei yksi henkilö. Omat projektit on henkilökohtainen tilasi, jossa voit hallita, kenellä on sisältösi käyttöoikeus.

Mitä sisällölleni tapahtuu, kun siirrän sen tiimin tilaan? Kun sisältö siirretään tiimin tilaan, omistajuus siirtyy alkuperäiseltä omistajalta tiimille. Alkuperäiselle omistajalle ilmoitetaan asiasta, ja hän säilyttää käyttöoikeuden oletus, mutta päällikkö tai järjestäjä voi poistaa käyttöoikeutensa myöhemmin. Tämä on odotettua toimintaa, ei virhe.

Olen editori, enkä voi poistaa luomaani suunnittelumallia. Miksi? Tiimin tilan kaikki sisältö on tiimin omistamaa. Editorit eivät voi poistaa sisältöä, edes luomaansa sisältöä. Tämä on suunnittelumallia. Pyydä esimiestä tai järjestäjää poistamaan se puolestasi.

Entä jos minulla on henkilökohtaista sisältöä, jota en halua muiden näkevän?Säilytä henkilökohtaista tai arkaluonteista sisältöä Omat projektit -osiossa, jossa voit hallita näkyvyyttä. Tiimin tilan sisältö näkyy kaikille kyseiseen tilaan lisätyille.

Voinko hakea sisältöä tietystä tiimin tilasta? Haku tietyn tiimin tilan sisällä ei ole vielä käytettävissä. Käytä kotisivun hakupalkkia hakeaksesi kaikkea sisältöäsi.

Mitä eroa on avoimen ja suljetun tiimin tilojen välillä? Avoin tiimitila on kaikkien tiimisi jäsenten löydettävissä ja käytettävissä. Suljetun tiimin tila on vain kutsuttu, eikä sitä näytetä sellaisten ihmisten haussa tai löydettävissä, joita ei ole kutsuttu.

Kuinka monta johtajaa tiimin tilassa voi olla? Rajoja ei ole. Sinulla voi olla yksi päällikkö tai useita, mutta muista, että kuka tahansa päällikkö-roolin omaava voi poistaa koko tiimitilan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oliko tästä apua?

Hyödyllinen

Ei hyödyllistä

Ihmiset katsoivat myös