Zdieľanie dizajnov s tímom
Ak ste členom tímu, môžete svoj dizajn zdieľať – či už ide o prezentáciu, dokument alebo Canva hárok – s celým tímom alebo s vybranými členmi tímu či skupinami. Dizajny môžete zdieľať aj prostredníctvom e-mailu alebo prepojení.
Správcovia tímu a vlastníci s prístupom k priečinku aspoň na zobrazenie ho môžu presunúť a odstrániť.
Obmedzenia
- Jedinečné prepojenia sú k dispozícii len v platených plánoch.
- Každý s prepojením na zobrazenie alebo pozeranie ho môže preposielať alebo zdieľať. Po zdieľaní už nemôžete zmeniť povolenia.
- V prípade prepojení na šablónu musia príjemcovia s rovnakou pracovnou e-mailovou doménou používať platený plán.
- Skrytý obsah (orezané obrázky, skryté strany) sa stane viditeľným po skopírovaní dizajnu.
- Zdieľané dizajny sa nedajú odstrániť z domovskej stránky ani z projektov, môžete ich však filtrovať a zobraziť len dizajny, ktoré vlastníte.
Zdieľanie dizajnov s celým tímom
Prístup k dizajnu môžete udeliť celému tímu pomocou prepojenia, ktoré možno zdieľať. Každý vo vašom tíme môže dizajn zobraziť, komentovať alebo upraviť v závislosti od úrovne povolenie, ktorú vyberiete.
Zdieľajte dizajny s celým tímom
- Otvorte návrh, ktorý chcete zdieľať.
- V paneli s ponukami nad editora vyberte možnosť Zdieľať.
- Váš návrh je predvolené nastavený na Prístup máte len vy. Vyberte rozbaľovaciu ponuku pod položkou Úroveň prístupu a vyberte možnosť váš tím.
- V druhej rozbaľovacej ponuke vyberte typ povolenie, ktoré chcete udeliť: môže upraviť, komentovať alebo prezerať. V časti Viditeľné vo výsledkoch hľadania vyberte, či má byť viditeľné pre všetkých členov tímu alebo len pre členov s odkazom. Povolenie môžete zmeniť kedykoľvek potom.
Ikona budovy vedľa avatara znamená, že dizajn zdieľate s celým tímom.
Ak má dizajn skrytý obsah, ako napríklad skryté strany, orezané obrázky alebo zostrihané videá, tento obsah si môže zobraziť každý, kto vytvorí kópiu dizajnu. Ak tomu chcete zabrániť, pred zdieľaním odstráňte všetok obsah, ktorý nechcete, aby ostatní videli.
Zdieľanie dizajnov s vybranými členmi tímu alebo skupinami
Namiesto zdieľania s celým tímom môžete zdieľať s vybranými jednotlivcami alebo skupinami.
Zdieľajte dizajny s vybratými členmi tímu alebo skupinami
- Otvorte návrh, ktorý chcete zdieľať.
- V paneli s ponukami nad editorom vyberte možnosť Zdieľať.
- V časti Osoby s prístupomzadajte do textového poľa meno alebo e-mailovú adresu člena tímu. Ak máte v tíme skupiny, môžete ich tiež zadať.
- Vyberte ich z výsledkov vyhľadávania. Do textového poľa zadajte ďalšie mená, aby ste svoj návrh zdieľali s ďalšími členmi tímu alebo skupinami.
- Pomocou rozbaľovacej ponuky vyberte typ oprávnení, ktoré chcete udeliť: môže upraviť, komentovať alebo zobraziť. Povolenia môžete zmeniť kedykoľvek potom.
Skupiny majú ikonu ľudí vedľa avatara. Pod názvom skupiny sa zobrazuje aj počet členov tímu, aby ste vedeli, s koľkými ľuďmi svoj dizajn zdieľate.
Vybraní členovia tímu alebo skupiny budú mať teraz prístup k vášmu zdieľanému dizajnu.
Vyhľadáva obsah na vašej stránke Zdieľané s vami
Aby sme vám uľahčili vyhľadávanie obsahu, ktorý ste dostali od ostatných, stránka Zdieľané s vamije teraz presnejšia a zobrazuje len položky, ktoré boli zdieľané priamo s vami.
Čo sa zobrazí v časti Zdieľané s vami
- Dizajny, Priečinkya šablóny značky sa zobrazia, ak ich zdieľate jedným z týchto spôsobov:
- Priamo s vami ako jednotlivcovi.
- Zo skupiny, ktorej ste členom.
- Prostredníctvom prepojenia, ktoré ste otvorili.
- Po výbere možnosti Použiť túto šablónu značky zo zdieľaného prepojenia na šablónu značky.
- Importované súbory , ktoré boli konvertované na upraviteľné dizajny z Canvy (napríklad PDF súbory alebo prezentácie).
Čo nie je uvedené v časti Zdieľané s vami
- Jednotlivé súbory v zdieľanom priečinku. Keď s vami niekto zdieľa priečinok, zobrazí sa len sám priečinok.
- Výnimka: Ak je s vami priamo zdieľaný aj konkrétny súbor v priečinku, zobrazí sa ako samostatná položka.
- Nahraté médiá a zdroje. Súbory, ktoré nie sú skonvertované na dizajny z Canvy (napríklad obrázky, videá, zvuky a súbory), sa na stránke Zdieľané s vami nezobrazia. Stále ich môžete nájsť pomocou vyhľadávacieho panela alebo na karte Projekty.
Dôležité: Prečo zmákol môj starý obsah?
Po tejto aktualizácii sa nebude zobrazovať žiadny obsah na vašej stránkeZdieľané s vami , ktorý nespĺňa nové pravidlá.
Ak už konkrétny súbor nie je viditeľný, nebol z Canvy odstránený. Ak ho neodstránil vlastník súboru, stále ho nájdete tak, že ho vyhľadáte v priečinku so súborom alebo skontrolujete centrum Projekty.
Zdieľanie prepojenia na dizajn s tímom
Táto funkcia zdieľania odkazov je k dispozícii len pre používateľov Canvy Teams.
Zdieľanie prepojenia na dizajn s tímom
- Otvorte návrh, ktorý chcete zdieľať.
- V paneli s ponukami nad editorom vyberte možnosť Zdieľať.
- Váš návrh je predvolené nastavený na Prístup iba pre vás. Použite rozbaľovacia ponuka pod možnosťou Úroveň prístupu a vyberte možnosť váš tím.
- V ďalšej rozbaľovacej ponuke vyberte typ povolenie, ktoré chcete udeliť: môže upraviť, komentovať alebo prezerať. V časti Viditeľné vo výsledkoch hľadať vyberte, či má byť viditeľné pre všetkých člen tímu alebo iba pre člen s odkazom. Povolenie môžete zmeniť kedykoľvek potom.
- Vyberte možnosť Kopírovať odkaz.
Ak dizajn, ktorý zahŕňa skrytý obsah, napríklad skryté stránky, obrázky alebo videá orezané v Canve, zdieľate s iným používateľom, tento používateľ si daný skrytý obsah bude môcť pozrieť, ak si urobí kópiu dizajnu. Pri zdieľaní z dizajnu odstráňte všetok obsah, ktorý nechcete ukázať iným používateľom.
Udeliť prístup k dizajnu prostredníctvom upozornení na domovskej stránke
Ak spolupracovník požiada o prístup k dizajnu, vlastník dizajnu bude o tom informovaný prostredníctvom upozornení na domovskej stránke.
- Vyberte ikonu zvončeka.
- Vyhľadajte žiadosť o prístup k návrhu.
- V rozbaľovacej ponuke vyberte, aký typ povolení chcete udeliť: môže upraviť, komentovať alebo zobrazovať.
- Vyberte Zdieľať.
Zobrazí sa potvrdzovacia správa, že dizajn bol zdieľaný. Oznámenie sa z Úloha presunie na kartu Dokončené .
Profilové obrázky pri zdieľaní
Dizajny, ktoré sa zdieľajú s ostatnými, majú profilové obrázky. Kliknutím na ktorýkoľvek z profilových obrázkov môžete zistiť, kto má prístup k vášmu dizajnu alebo priečinku.
- Ak dizajn alebo priečinok neobsahuje profilový obrázok, znamená to, že je súkromný.
- Ak sa dizajn zdieľa s vami a ďalšou osobou alebo tímom, bude mať dva profilové obrázky.
Ak sa dizajn zdieľa s viac ako 2 osobami, druhý profilový obrázok bude mať ikonu Plus, čo znamená, že k nemu máte prístup vy a aspoň dve osoby alebo tímy.
Ak chcete zistiť, koľko ľudí si váš dizajn po zdieľaní zobrazilo, otvorte položku Prehľady na paneli s ponukou v editore. Viac informácií nájdete v téme Zobrazenie prehľadov a analýz dizajnu.
Boli tieto informácie užitočné?
Užitočné
Neužitočné